Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Threshold: Maxime Martin naar DTM met BMW

Threshold: Maxime Martin naar DTM met BMW

Harde werk eindelijk beloond

10.12.2013

BMW Motorsport bevestigde met een officiële mededeling: onze landgenoot Maxime Martin krijgt in 2014 een officieel stuur aangeboden in het DTM. We weten voor wie te supporteren volgend jaar.

Maxime Martin was dit seizoen al testpiloot en reserverijder op de BMW M3 DTM. Net zoals hij afgelopen jaar en vorig jaar al mocht aantreden met de BMW Z4. Als officieel piloot in het voorbije ALMS-kampioenschap in Noord-Amerika, voor het Belgische Team Marc VDS op Europese bodem.

Regenmeister

Threshold Maxime Martin naar DTM met BMWDe afgelopen jaren liet Martin zich een paar keer in zeer positieve zin opmerken. Enkele keren steeg hij boven het niveau van de auto uit. Twee keer was dat het geval met de Marc VDS BMW Z4 GT3 in twee topwedstrijden. Bij de jongste 24 Uren van Francorchamps was hij net onderweg naar de algemene leiding in het klassement, toen bij een bizar incident de brandblusser aan boord zonder reden afging. Enkele weken daarvoor kwam hij wel aan de finish in de 24 Uren van de Nürburgring, op een tweede plaats nog wel. Op een doorweekte omloop op het moeilijkste circuit ter wereld, de oude Ring, was hij tientallen seconden sneller per ronde dan zijn belagers. Het leverde hem de titel van 'Man of the Race' op.

BMW Motorsport vond het ook tijd voor een beloning. 'Na een indrukwekkend jaar als test- en ontwikkelingspiloot, is Maxime Martin klaar om de stap te zetten naar het DTM-kampioenschap. Met zijn testwerk met de DTM M3 en met zijn races met de BMW Z4 GT3 heeft hij bewezen een waardevolle aanvulling van ons pilotenteam te zijn', zegt Jens Marquardt, directeur van BMW Motorsport.

Op zijn 27ste evenaart Maxime zo zijn vader Jean-Michel Martin. Die zat tijdens de 24 Uren van Spa wel vaak in een top-BMW, en reed in 1989 één seizoen DTM. 'Van bij het begin van dit jaar was het mijn doel om het testwerk te gebruiken om te kunnen doorgroeien tot volwaardig DTM-piloot. Ik ben bijzonder fier dat dit me gelukt is', laat Maxime Martin weten. 'Ik ben BMW Motorsport dankbaar voor het vertrouwen dat ze in me hebben en zal mijn best doen om succesvol te zijn in DTM.' Vooral in de regen zal naar hem worden gekeken.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.