Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Threshold Hyundai Motorsports

Threshold: Hyundai Motorsports

Thierry Neuville naar Hyundai!

05.11.2013

Rijzende rallyster Thierry Neuville tekende zopas een meerjarig contract bij Hyundai Motorsport en gaat dus vanaf 2014 met de gloednieuwe i20 WRC aan de slag.

Gallerij: Threshold Hyundai MotorsportsHet nieuws hing al een tijdje in de lucht en werd nu bevestigd. Onze landgenoot Thierry Neuville wordt de eerste rijder van het kersverse rallyteam van Hyundai. De 25-jarige Oost-Belg verzekert hiermee zijn toekomst, want het Koreaanse merk engageert zich in de rallysport op langere termijn, zodat Thierry Neuville en zijn ploegmaat Nicolas Gilsoul de volgende jaren steeds in een leidersrol in een officiële wagen kunnen rijden.

Gallerij: Threshold Hyundai MotorsportsDit seizoen presteerde Neuville al erg goed met vier tweede plaatsen en een tweede plaats in tussenstand als resultaat, terwijl de langverwachte eerste zege al meermaals lonkte. Maar aangezien zijn Ford Fiesta een privéwagen is van Qatar WRT blijft het moeilijk opboksen tegen de echte fabriekswagens van Volkswagen en Citroën. Vandaar de keuze van onze landgenoot om het ambitieuze Hyundai Motorsport te vervoegen en samen hun doelstelling te realiseren: wereldkampioen worden.

“Ik heb nu twee jaar WRC-ervaring en voel me klaar om me voluit in de titelstrijd te gooien. Met Hyundai weten we dat het eerste seizoen niet makkelijk zal zijn, maar we zijn ervan overtuigd dat we samen een succesvolle toekomst tegemoet gaan”, liet Neuville weten.

Thierry Neuville is al zeker van een zitje in de Hyundai i20 WRC, de keuze van de twee rijder ligt daarentegen nog niet vast. Hyundai engageerde al drie testpiloten – Bryan Bouffier, Chris Atkinson en Juho Hänninen – en wellicht zijn één van hen weerhouden worden.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.