Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Test Seat Tarraco

Test: Seat Tarraco

Wanneer Seat uit zijn voegen barst

20.12.2018

De komst van een grote SUV met plaats voor zeven maakt duidelijk dat Seat geen heil meer ziet in monovolumes. De Tarraco is misschien nog niet het einde van de Alhambra, maar hij brengt Seat wel weer hogerop.

Gallerij: Test Seat TarracoNa Skoda met de Kodiaq en VW met de Tiguan Allspace is het nu de beurt aan Seat om een zevenzits-SUV te presenteren. Al zijn die twee bijkomende zitjes in de koffer wel een optie van 875 euro. Opzij is de link met de VW Tiguan Allspace erg duidelijk. Maar zowel vooraan als achteraan is het duidelijk dat Seat zich flink wat visuele vrijheden kon permitteren met de Tarraco. Ten andere, de Seat Tarraco is de eerste die de nieuwe designtaal van het merk mag tonen. Een taal die we hierna zullen zien terugkeren in de nieuwe Seat Leon.

Nieuwe cockpit

Gallerij: Test Seat TarracoAlvorens op pad te gaan met deze nieuwe SUV, willen we eerst nagaan of het interieur zich vrijheden kan permitteren in vergelijking met de Tiguan donorauto. Wat dat betreft zijn we aangenaam verrast. Het dashboard is volledig eigen aan de Seat Tarraco. Het multimediascherm heeft meer weg van een tablet. De plaatsing is ideaal… en origineel. Langs de binnenkant maakt de Tarraco ook het best duidelijk dat Seat hiermee een klasse hoger wil spelen. Hij krijgt standaard bijvoorbeeld al een digitaal dashboard. Maar de afwerking is nog niet helemaal in overeenstemming met wat je van een premiummerk verwacht. Al is dat ook niet echt wat je van Seat verwacht.

Derde rij

Gallerij: Test Seat TarracoDe nieuwe leder/alcantara-bekleding is de enige aankleding die je wil. Zoals we al aangaven is de derde zitrij een optie. Met die stoeltjes op hun plaats, rest nog 230 liter voor bagage. Met die stoeltjes plat is er ruimte voor 700 liter in de koffer. Wie tevreden is met vijf zitplaatsen in de Tarraco beschikt zelfs over 760 liter kofferruimte.

Geen ‘Reference’

Gallerij: Test Seat TarracoHet digitale dashboard mag dan standaard zijn, dat heeft er vooral mee te maken dat Seat de Tarraco uitsluitend aanbiedt in de twee duurste uitrustingsniveaus, Style en Excellence. Wat motoren betreft zien we de 2.0 TDI met 150 pk (met 4Drive in combinatie met de DSG in optie) en met 190 pk 4Drive DSG. Bij de benzinemotoren dient de 1.5 TSI met 150 en manuele zesbak als instapmodel. Daarnaast zien we nog een 2.0 TSI 4Drive DSG met 190 pk.

Het minimum

Gallerij: Test Seat TarracoBescheiden als wij zijn, wilden wij vooral zien wat zo’n Seat Tarraco aan de basis geeft. In de twee gevallen is dat dus 150 pk, waarmee de Seat Tarraco zich vooral richt tot de brave gezinshoofden. Ondanks een stuk minder koppel vonden we toch de 1.5 TSI het meest karakter hebben omdat hij over een breder bereik beschikt waarin zijn koppel beschikbaar is. De 2.0 TDI met 150 pk lijkt wat bleker. Bovendien is de 1.5 TSI lichter, wat zeker in zijn voordeel speelt. In beide gevallen konden we de ophangingskwaliteiten van de Seat Tarraca erg appreciëren, net als enkele rijhulpen zoals de adaptieve sturing en het 360 graden camerabeeld.

Gallerij: Test Seat TarracoDe Seat Tarraco heeft een basisprijs van 33.670 euro. Hij is luxueuzer en beschikt over een interessante prijs-uitrusting-verhouding. Wanneer we moesten kiezen, zouden we zelfs nog de inspanning doen om naar de duurste Xcellence uitrusting te gaan (vanaf 36.670 euro). Die krijgt standaard al 19-duim velgen en gechromeerde details, wat hem nog meer karakter geeft. Het is een stevig bedrag voor een Seat, maar er wacht je wel flink wat plezier.

Gallerij: Test Seat Tarraco

Seat Tarraco 1.5 TSI
Motor: viercilinder turbobenzine, 1.498 cc
150 pk
250 Nm
0-100 km/u: 9,7 sec
Top: 201 km/u
Verbruik: 7,3 l/100 km (WLTP)
Testverbruik: 12,5 l/100 km
CO2: 182 g/km (WLTP)
Prijs: 33.670 euro

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.