Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Test Renault Espace TCe 225

Test: Renault Espace TCe 225

Al een voorsmaakje van de Alpine

24.07.2017

De vijfde generatie van de Renault Espace veranderde van monovolume in crossover. Hij krijgt nu een nieuwe motor, een 1.8 TCe benzine met 225 pk. Dat wordt ook de motor van… de nieuwe Alpine. Samen met deze motor geeft Renault hem ook een kleine update voor modeljaar 2018.

Gallerij: Test Renault Espace TCe 225Verwacht geen grote veranderingen in de vormgeving van de Renault Espace. De wijzigingen voor het nieuwe modeljaar. Hij krijgt een nieuwe grijze lakkleur (Titanium Grijs) en twee nieuwe velgontwerpen in 18-duim (Argonautes) en 19-duim (Black Quartz). Ook de uitrusting verbetert, met een nieuw lichtgrijze lederbekleding, led-licht in het handschoenvakje, aan de zonnekleppen en aan de centrale armsteun. De stoelen krijgen nu ook een ventilatiefunctie, maar uitsluitend vooraan. Voor het overige verandert er niets, dus het grote 8,7-duim TFT-scherm blijft om het R Link 2-multimediasysteem te bedienen.

Hart van Renault Sport

Gallerij: Test Renault Espace TCe 225Onder de motorkap vervangt Renault de 1.6 TCe met 200 pk die tot nog toe de topmotor was door een nieuwe generatie 1.8 TCe. Deze motor is een product van de Renault-Nissan Alliantie en is samen met Renault Sport ontwikkeld. Het is ook deze motor die we later in de nieuwe berlinette van Alpine zullen aantreffen. Hier produceert hij dankzij de turbo met dubbele inlaat 225 pk en 300 Nm koppel. Dat schenkt de Espace een gewicht/vermogen-balans van 7,2 kg/pk, want het meergewicht ten opzichte van de 1.6 TCe 200 bedraagt slechts 5 kilogram.

Er staat slechts één versnellingsbak op het menu: een EDC-zeventraps met dubbele koppeling. Die stelt hem in staat om in 7,6 seconden 100 km/u te bereiken. Het officieel gehomologeerd gemiddelde bedraagt 6,8 l/100 km (CO2: 152 g/km).

Espace F1?

Gallerij: Test Renault Espace TCe 225In deze configuratie blijkt de Renault Espace in staat om waardig zijn prestigestatus te dragen. Hij is niet zo boterzacht als een zescilinder, maar blijkt bij elk toerental toch soepel te reageren. Hij herneemt levendig, accelereert voldoende vlot en wanneer hij hoger in de toeren gaat, produceert hij een aangenaam geluid. Dat is weliswaar kunstmatig versterkt in de Sport-modus om het oor wat meer plezier te verschaffen. Natuurlijk, dit is en blijft een Espace en dus biedt hij via zijn Multisense-systeem verschillende rijsettings aan. Dat beïnvloedt de respons van de mechanische componenten, maar past ook de achtergrond van de tellers aan. De Comfort-modus biedt ook een massagefunctie aan in de bestuurdersstoel.

Gallerij: Test Renault Espace TCe 225Dit is geen Alpine in het rijden, alleen al door zijn gewicht van 1.675 kilogram. Maar hij glijdt wel over de weg als een statige berline. Hij stelt het comfort van zijn inzittenden voorop, al is de filtering niet altijd even fantastisch door de grote wielen. Wanneer je er de pees op legt, gaat deze crossover gewillig mee in het verhaal. Gezien zijn omvang en zijn architectuur is hij zelfs verbazend kwiek, een wendbaarheid die hij te danken heeft aan zijn 4Control vierwielsturing. Die kregen we mee op onze testwagen, die was afgewerkt in de luxueuze Initiale Paris ‘Intens’ uitvoering. Alleen de aarzelingen in de reactie van de versnellingsbak die soms de kop opsteken, verstoren het plaatje wanneer je het gaspedaal vloert. Maar aangezien dit niet echt de roeping is van dit soort auto, kunnen we de Espace 225 TCe alleen maar geslaagd vinden. Hij kost 40.400 euro.

Gallerij: Test Renault Espace TCe 225


Renault Espace TCe 225
Motor: viercilinder turbobenzine, 1.798 cc
225 pk bij 5.600 opm
300 Nm bij 1.750 opm
0-100 km/u: 7,6 sec
Top: 224 km/u
Verbruik: 6,8 l/100 km
Testverbruik: 11 l/100 km
CO2: 152 g/km
Prijs: 40.400 euro

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.