Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Test Opel Grandland X 2.0 CDTi

Test: Opel Grandland X 2.0 CDTi

Nieuwe topversie

01.05.2018

Opel breidt het Grandland X-gamma naar boven uit, met een meer luxueus uitgerust model en met een nieuwe dieselmotor met 177 pk. Daarmee komt de SUV van Opel naast zijn broer te staan, de Peugeot 3008. De Opel krijgt ook een nieuwe achttrapsautomaat. Dit is ook niet de enige nieuwigheid.

Gallerij: Test Opel Grandland X 2.0 CDTiZe mogen dan wel hun onderstel gemeenschappelijk hebben, de Peugeot 3008 en de Opel Grandland X stralen wel een geheel eigen karakter uit. De Duitser houdt er een veel klassiekere vormgeving op na dan de Fransman. Al is hij net zo elegant, zeker in de nieuwe Ultimate-uitrusting die we hier ontdekken. Je herkent de Opel Grandland X Ultimate aan het dak en de zijspiegels die in zwarte glanslak afgewerkt zijn. Hij krijgt zilverkleurige dakrails en tweekleurige 19-duim siervelgen.

‘Full option’

Gallerij: Test Opel Grandland X 2.0 CDTiUltimate geeft al aan waaraan we ons mogen verwachten. Zo zien we naast een breed spectrum aan veiligheidssnufjes ook comforttechnologie als 360-graden camerazicht, geautomatiseerd parkeren, vier verwarmde stoelen, dito stuur en voorruit, een handenvrij elektrisch bediende kofferklep, het IntelliLink multimediasysteem met 8-duim scherm en ergonomische stoelen met AGR-certificaat. Die stoelen komen wel wat zijdelingse steun tekort in de bochten.

Dynamiek

Gallerij: Test Opel Grandland X 2.0 CDTiWe weten natuurlijk ook wel dat we hier niet met een sportwagen te maken hebben, maar zijn 2.0 turbodiesel stelt hem wel in staat om betere prestaties neer te zetten. De Opel Grandland X komt zo tegemoet aan de meest veeleisende kopers. Wat ook wel moet, want hij is met voorsprong de krachtigste diesel in het aanbod. Opel biedt daarnaast alleen maar een 1.6 diesel met 120 pk. Hier hebben we met 177 pk te maken, en vooral met een koppel van 400 Nm bij 2.000 opm. Hierdoor heeft de Opel Grandland X voldoende aan 9,1 seconden om 100 km/u te halen. Dit motorblok komt uitsluitend in combinatie met de nieuwe automatische versnellingsbak van Aisin met ach trappen. Deze doet de Opel Grandland X vlot en dynamisch reageren. De motor klinkt bij het vertrek wel wat luid door, maar is nauwelijks hoorbaar eens de snelheid gestabiliseerd wordt.

Nieuwe motoren

Gallerij: Test Opel Grandland X 2.0 CDTiDe nieuwe 2.0 turbodiesel is nog maar de eerste van enkele nieuwe keuzes in het gamma van de Opel Grandland X. Zo zal de 1.6 diesel binnenkort worden vervangen door een 1.5 diesel met 100 pk of met 130 pk. Deze zomer duikt dan ook een 1.6 turbobenzine op met 180 pk. Tot slot is voor 2019 ook een plug-in hybride variant voorzien. Dat wordt dan ook de eerste Opel Grandland X die echt over vierwielaandrijving zal beschikken.

Gallerij: Test Opel Grandland X 2.0 CDTiMet de motor met 177 pk wil Opel een alternatief hebben voor klanten die de diesel met 120 pk onvoldoende vinden. Met deze 2.0 vindt de elegante SUV van Opel wat meer dynamiek in de rijbeleving. De nieuwe Aisin automaat schenkt hem een soepel rijgedrag. Als Innovation zet Opel deze nieuwe 2.0 in de catalogus voor 34.900 euro, de prijs van de nieuwe Ultimate-uitrusting zal pas deze zomer bekendgemaakt worden.

Gallerij: Test Opel Grandland X 2.0 CDTi

Opel Grandland X 2.0 CDTi
Motor: viercilinder turbodiesel, 1.997 cc
177 pk bij 3.750 opm
400 Nm bij 2.000 opm
0-100 km/u: 9,1 sec
Top: 214 km/u
Verbruik: 4,8 l/100 km
CO2: 126 g/km
Prijs: 34.900 euro

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.