Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Test Mini Cooper S 2018

Test: Mini Cooper S 2018

Alles is anders met deze bak

07.05.2018

De Mini Cooper is vernieuwd voor het huidige modeljaar 2018. Naast enkele uiterlijke aanpassingen zien we vooral nieuwe oplossingen op mechanisch vlak.

Gallerij: Test Mini Cooper S 2018Nee, je moet geen grote designrevolutie verwachten bij Mini, deze ‘gerestylede’ Mini lijkt nog heel hard op zijn voorganger. De wijzigingen moet je vooral in de details zoeken, waarbij de meest opvallende de Union Jack is – de Britse vlag – die in het design van de achterlichten is ingewerkt dankzij led-technologie. Daar komen nog zwarte randen rond de lichten bij en een verbeterde standaarduitrusting met voortaan onder meer automatische airco, stuur met functietoetsen en regen- en lichtsensoren.

Mini Yours Customised

Gallerij: Test Mini Cooper S 2018De nieuwe Mini tilt het individualiseringsprogramma wel naar een hoger niveau. Voortaan hebben we het over Mini Yours Customised en dat laat de klanten toe om hun eigen naam in de auto aan te brengen, of een boodschap, leuze of logo in de contouren van de richtingaanwijzers, op de inlegplaatjes en als verwelkomingsverlichting onder de spiegels bij het openen van de deuren. Je kan ook uit verschillende thema’s en kleuren kiezen die kunnen wijzigen al naargelang van jouw stemming. Hoe dit allemaal gerealiseerd kan worden? Via 3D-printen. Dat verloopt bijzonder eenvoudig: een onderdeel wordt online geconfigureerd en besteld, en wordt enkele dagen later aan huis geleverd. De klant kan zelf de plaatsing doen. De prijs blijft relatief democratisch, tussen 49 en 290 euro afhankelijk van het gekozen onderdeel.

Dubbele koppeling

Wij konden rijden met de nieuwe Mini Cooper S. Daarvan blijft de 2-liter turbobenzine behouden, met 192 pk en een maximum koppel van 280 Nm. Wel krijgt hij een nieuwe dubbelekoppelingsbak met zeven versnellingen.

Gallerij: Test Mini Cooper S 2018In de Green- en de Mid-modus beschikt de bak over een coasting-functie, waardoor hij ontkoppeld wordt van de motor wanneer de bestuurder het gaspedaal lost. Hierdoor rolt de auto in vrijloop verder, wat brandstof bespaart. In combinatie met de navigatie kan de auto de functie automatisch uitschakelen wanneer hij merkt dat er een bocht of een kruispunt op de route aankomen. Zo treedt de motorrem in actie.

Gallerij: Test Mini Cooper S 2018De nieuwe versnellingsbak is veel sneller in zijn reacties dan zijn voorganger, maar hij schakelt ook zachter. Op een iets te trage reactie na bij het uitkomen van een scherpe bocht, valt op hoe hij de bestuurder steeds in staat stelt om het beste uit de motor te kunnen halen op elk denkbaar moment. Dat benadrukt hij nog meer in de Sport-modus, wat in deze Mini Cooper S vast de belangrijkste rijmodus wordt. Bij het remmen schakelt hij automatisch lager om het toerental van de motor op het optimale niveau te houden. Hij staat steeds klaar om zo opnieuw te versnellen. Wel jammer dat de hendels om manueel te schakelen aan het stuur niet standaard voorzien zijn voor deze versie. Op een bochtig parcours mis je ze echt.

Grote kart

Gallerij: Test Mini Cooper S 2018Voor het overige blijft het temperament van de Mini bewaard, net als het rijplezier dat hem zo doet opvallen in zijn klasse. Hij rijdt als een grote kart, met weinig rolbewegingen in de bochten door een harde ophanging, en met een snel en precies reagerend stuur. Zijn wegligging in de bochten wordt zo ronduit fantastisch. Los het gaspedaal en de achterkant komt discreet meespelen in de bocht. Erg plezierig, maar het is duur betaald plezier. Als driedeurs kost de Mini Cooper S 27.000 euro, voor de cabrio komt er nog 4.500 euro bovenop.

Gallerij: Test Mini Cooper S 2018

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.