IAA 2017
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Dacia Duster 2018

Bericht: Dacia Duster 2018

The incredible, part 2

31.08.2017

Het Autosalon van Frankfurt wordt er eentje van extremen. Naast de nieuwe Ferrari Portofino krijgen we aan het andere uiteinde de nieuwe Dacia Duster te zien. Die is eigenlijk groter nieuws.

Gallerij: Bericht Dacia Duster 2018Je kan niet om het succes heen van de Dacia Duster bij het grote publiek. Na zeven jaar dienst is de eerste generatie al goed voor 2 miljoen verkochte exemplaren. Het grote publiek ging overstag voor het Roemeense merk, dat een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd tot de goede commerciële resultaten van de Renault-Nissan groep. De nieuwe Duster is dus van vitaal belang.

Complexloos

Gallerij: Bericht Dacia Duster 2018Op dit moment laat Dacia alleen de beelden van de nieuwe Duster zien. Die heeft wel opnieuw een heel eigen karakter. Maar hij haalt al even duidelijk inspiratie bij andere merken. De erg brede en erg horizontale motorkap doet denken aan Land Rover. De robuuste achterkant met de vierkante achterlichten hebben anderzijds ook al bij de Jeep Renegade gezien.

Gallerij: Bericht Dacia Duster 2018Meer weten we dus nog niet. Wel zien we dat hij gespierder voor de dag komt, dat zijn snuit veel assertiever is en hij over interessante details beschikt zoals de strip op de wielkast die langs de voorwielen loopt. We vermoeden dat ook de interieurafwerking een nieuwe stap voorwaarts zal zetten, waardoor de Duster opnieuw de harten zal weten te raken. We blijven conservatief wanneer we zeggen dat Dacia vlot nog eens 2 miljoen stuks op 7 jaar zal kunnen verzetten van deze Duster. Het goudhaantje van de Renault Nissan-groep kan een deel twee starten.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.