Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Test Jeep Renegade 1.3 T4

Test: Jeep Renegade 1.3 T4

Meer nadruk op benzine

28.06.2018

Jeep heeft zijn kleinste SUV een welgekomen opfrisbeurt gegeven. Die brengt uiterlijke aanpassingen, maar ook nieuwe mechaniek.

Gallerij: Test Jeep Renegade 1.3 T4Jeep Renegade, dat is de USA op Europese leest geschoeid. Hij mag dan sinds 2014 in Italië worden geproduceerd, toch blijft hij een echte Jeep. Dat straalt hij ook uit, zeker na deze facelift. De designers hebben hem een jongere uitstraling willen geven, met meer zelfzekerheid. De bumper vooraan is hertekend, hij kreeg een nieuw radiatorrooster en nieuwe lichtblokken. De verwijzingen naar de nieuwe Jeep Wrangler zijn talrijk, en welgekomen op de Renegade die zo het DNA van het merk blijft bewaken.

Gemengde gevoelens

Gallerij: Test Jeep Renegade 1.3 T4Deze update brengt vijf nieuwe en vernieuwde motoren. Er zijn twee bekende dieselkeuzes: de 1.6 met 120 pk en de 2.0 met 140 pk of met 170 pk. Daarnaast zijn er ook drie benzinemotoren, waarvan er eentje helemaal nieuw is. De Jeep Renegade mag hem als eerste binnen de FCA-groep verwelkomen. Het gaat om een 1.0 turbo driecilinder met 120 pk. De andere keuzes komen van een 1.3 turbo viercilinder met ofwel 150 pk ofwel 180 pk. Met deze keuzes wil Jeep tegelijk meer rijplezier aanbieden, maar ook de CO2-uitstoot terugdringen, net als het verbruik.

Gallerij: Test Jeep Renegade 1.3 T4We reden het merendeel van het testparcours met de 1.3 met 150 pk. Deze motor is volledig uit aluminium opgebouwd. Hij geeft de Jeep Renegade een lichte toets en is entertainend in het rijden. Het vermogen van 150 pk is ruim voldoende, maar de dubbelekoppelingsbak DDCT is een stoorzender, hij lijkt niet helemaal goed afgestemd op de motor. Zo blijkt de 1.0 driecilinder met 120 en klassieke manuele versnellingsbak heel wat aangenamer bij het rijden.

Technische upgrade

Gallerij: Test Jeep Renegade 1.3 T4In het interieur vallen geen grote revoluties te bespeuren in het design, maar de Jeep Renegade krijgt wel meer veiligheidsitems mee. Zo krijgt hij voortaan standaard een actieve rijvakcorrectie, verkeersbordherkenning en intelligente cruise-control. Die laatste twee werken samen, waardoor hij met de cruise-control via een druk op een knop de aangegeven snelheidslimiet zal volgen.

De nieuwe generatie Jeep Renegade staat vanaf september in de showrooms. De prijzen en finale technische gegevens zullen pas in de loop van september worden bekendgemaakt.

Gallerij: Test Jeep Renegade 1.3 T4

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.