Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Test Ford Mustang GT 2018

Test: Ford Mustang GT 2018

Groot lawaai

20.03.2018

U dacht dat de restyling van de Ford Mustang slechts een opsmukoperatie was? Verkeerd gedacht, ook technisch verandert er een en ander. En dat zal iedereen plezieren.

Gallerij: Test Ford Mustang GT 2018Op de designafdeling van Ford kon er geen sprake van zijn om ook maar enig risico te lopen bij deze restyling van de Mustang. Niet alleen omwille van zijn uiterlijk, dat verwijst naar de iconische Mustang uit de jaren ’60, maar vooral omdat de huidige generatie zo succesvol blijft. Sinds hij drie jaar geleden voor het eerst officieel via de gewone Ford-kanalen kon worden besteld, zijn er al bijna 30.000 exemplaren verkocht i Europa. In België gaat het alleen al om 2.650 Mustangs.

Tien versnellingen

Jaargang 2018 behoudt dus het kenmerkende trapeziumvormige radiatorrooster, met centraal de galopperende pony. De hertekende lichten vooraan creëren een uitstraling die beter aansluit bij de pony car; hij straalt voortaan iets meer assertiviteit uit. Een meer uitgesproken styling die meteen zijn ook het nieuwe temperament van deze Amerikaanse atleet verraadt.

Gallerij: Test Ford Mustang GT 2018Nog meer dan vroeger beschikt hij over zijn eigen willetje, met dank aan de extra pk’s die Ford aan de V8-motor wist te onttrekken. Voortaan krijg je 450 pk mee naar huis, net als een automaat met tien versnellingen. De oude zestrapsautomaat twijfelde te veel aan zijn reacties en was traag in de praktijk. De gangwissels nu verlopen zonder grote onderbrekingen in de vermogensopbouw, de passagiers voelen net voldoende dat er een nieuwe versnelling is ingeschakeld.

Meer sport

Gallerij: Test Ford Mustang GT 2018Ford biedt verschillende rij-instellingen aan. Elke modus leidt tot een andere vormgeving van het digitale dashboard dat de klassieke tellerpartij vervangt achter het stuur. Daarmee hebben we ook de belangrijkste vernieuwing in het interieur gehad. Wie de Sport+ of de Track setting selecteert in de Mustang GT, merkt dat hij zijn statuut van sportwagen waard is.

Gallerij: Test Ford Mustang GT 2018De hernemingen zijn krachtig en snel, en bij de acceleraties krijg je een bijna speelse grol van de grote V8 mee. Zelfs op de snelweg zal de automaat bij plankgas zonder omzien vijf trappen lager schakelen in een fractie van een seconde, waardoor de V8 loeihard kan toeslaan zonder dat hij ook maar een moment lijkt te verslappen. Toch moet je ook rekening houden met een stevig gewicht en een iets te wollige stuurbekrachtiging om echt actief sturen mogelijk te maken.

De stilte en de storm

Gallerij: Test Ford Mustang GT 2018Deze versnellingsbak stelt de Ford Mustang GT ook in staat om de twee kanten van zijn karakter te laten zien. Hij heeft enerzijds een wilde kant, met een modus waarmee hij kan aanschuiven op de dragstrip. De launch control houdt daarbij een maximum aan vermogen en koppel klaar om hem uit de startblokken te laten knallen. Het resultaat is brutaal, zonder mededogen voor de nek. Het voelt ook hallucinant efficiënt aan.

Gallerij: Test Ford Mustang GT 2018Anderzijds kan je met deze versnellingsbak ook rustig cruisen bij 1.500 opm, met de arm op de deur en zo met het laagst mogelijke verbruik te genieten van de V8 op lange ritten. De Ford Mustang voor 2018 wordt veelzijdiger zonder zijn ziel te verloochenen. Zo heeft hij zelfs een ‘good neighbour’ setting voor de uitlaat, waarmee hij zo stil mogelijk blijft.

Gallerij: Test Ford Mustang GT 2018

Ford Mustang GT
Motor: V8 benzine, 5.038 cc
450 pk bij 7.000 opm
529 Nm bij 4.600 opm
Top : 249 km/u
0-100 km/u in 4,3 sec
Verbruik: 12,1/100 km
CO2: 270 g/km
Prijs: 46.000€ (Automaat: + 2.500€)

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.