Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Test Ford Fiesta 1.0i Ecoboost 125 pk

Test: Ford Fiesta 1.0i Ecoboost 125 pk

Pluimpje met de punch van een zwaargewicht

09.11.2017

Zes generaties verfijning werpen hun vruchten af. De nieuwe Ford Fiesta is op slag dé referentie in zijn klasse, en dit keer niet alleen om zijn rijdynamiek.

Gallerij: Test Ford Fiesta 1.0i Ecoboost 125 pkTot niet zo heel lang geleden moest de Ford Fiesta het vooral van zijn dynamische kwaliteiten hebben. Die heeft Ford meegenomen naar de nieuwe generatie Fiesta, maar wel minder uitgesproken. Wel is de Fiesta als totaalpakket nu veel overtuigender.

De zet met de Ka+ als aanbod voor wie op zijn centen moet letten, geeft de Fiesta meer ademruimte. Het is wel even wennen aan de hogere prijzen, maar je krijgt ook ontegensprekelijk veel meer Fiesta voor je centen.

Meer plaats

Gallerij: Test Ford Fiesta 1.0i Ecoboost 125 pkOm te beginnen komt hij met zijn extra 7 centimeter in de lengte net over 4 meter in de lengte piepen. Het gevolg: voldoende ruimte vooraan, verrassend veel plaats op de achterbank, en met 292 liter een voldoende grote koffer voor dit segment. Al kampt hij wel met een laaddrempel die lastig kan zijn bij het tillen van zware voorwerpen. Met de achterbank plat groeit het volume aan tot 1.093 liter.

Ronk

Gallerij: Test Ford Fiesta 1.0i Ecoboost 125 pkDe Fiesta werd steeds gelauwerd omwille van zijn leuke rijgedrag. Dat is ook in de nieuwe het geval, al komt het minder nadrukkelijk op de voorgrond dan voorheen. Maar in een klasse waar het met een vergrootglas speuren is naar rijplezier, blijft de Fiesta de polonaise leiden. De combinatie met de ronkende 1.0 Ecoboost driecilinder turbobenzine met 125 pk doet alvast het beste vermoeden voor de ST.

Waarom nog diesel?

Gallerij: Test Ford Fiesta 1.0i Ecoboost 125 pkDe Fiesta heeft met 1.164 kilogram zijn gewicht goed onder controle. Met 170 Nm tussen 1.400 en 4.500 opm valt deze motor (Euro6) nooit plat. De manuele zesbak  is de perfecte partner. Waarom zou je eigenlijk nog een diesel overwegen? Met 6,4 l/100 km heeft hij voor een kleine turbobenzine zijn dorst nog aardig onder controle. Enige minpunt: Ford heeft duidelijk wat bespaard op de isolatie van de wielkasten, wat meer rijgeluiden oplevert in het interieur. De ophanging mag dan ook ideaal zijn voor een bochtige Ardennenweg, op drempels is hij echter hierdoor ook wat te hard.

Alleen Titanium

Gallerij: Test Ford Fiesta 1.0i Ecoboost 125 pkMaar de nieuwe Fiesta imponeert pas echt met zijn technologie van een grote. Goed, in het geval van de Titanium-versie zoals onze testwagen is het wennen aan het prijskaartje van… slik 20.150 euro. Daar moet je nog 900 euro bij rekenen voor het driver assistance pack, maar dan beschik je wel over adaptieve cruise-control, verkeersbordherkenning en automatische noodremhulp. Voor nog 900 euro meer geef je het multimediasysteem een upgrade en krijg je er een B&O-audiosysteem bij. Al wist dat niet honderd procent te overtuigen.

Het Sync3-multimediasysteem doet dat wel, veruit het meest intuïtieve van het moment. Ford heeft heel wat functies een virtuele bedieningsknop gegeven op het aanraakscherm, maar behield wel een overzichtelijk menu. Met Apple Car Play heb je zo je smartphone gelinkt, al is het daar wel vervelend dat hij bij het navigeren overschakelt op de satnav op je telefoon.

De goedkoopste versie met deze motor – nog steeds met de Titanium-uitrusting – is het driedeursmodel voor 18.567 euro.

Gallerij: Test Ford Fiesta 1.0i Ecoboost 125 pk

Ford Fiesta 1.0i Ecoboost 125 pk
Motor: driecilinder turbobenzine, 998 cc
125 pk bij 6.000 opm
170 Nm bij 1.400 – 4.500 opm
0 – 100 km/u: 9,9 sec
Top: 195 km/u
Verbruik: 4,3 l/100 km
Testverbruik: 6,4 l/100 km
CO2: 98 g/km
Prijs: 20.150 euro

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.