Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Test: BMW M2 Competition – Meer macht, meer manieren

De BMW M2 is sowieso al één van de meest indrukwekkende compacte sportwagens. Wanneer de ingenieurs in de M2 Competition de afstelling verder verfijnen en er nog een handvol pk extra tegenaan gooien, wordt de glimlach alleen maar breder.

De BMW M2 Competition is meer dan een nieuwe variant van de M2. Je kan hem beter een evolutie noemen. Bovendien neemt de M2 Competition in de catalogus zelfs helemaal de fakkel over van de M2. Het mag dus duidelijk zijn dat de BMW M2 Competition veel meer is dan wat aanpassingen aan de bumpers, de zijspiegels en led-lichten. De Competition brengt vooral mechanische wijzigingen.

Nieuwe motor

De grootste verandering is de komst van een heel nieuwe motor, en die haalt BMW uit de grote M4. We blijven dus bij een 3-liter zes-in-lijn, maar dankzij diens partikelfilter beantwoordt de motor aan de Euro 6D Temp-uitstootnormen. Voor de kopers zal dit een detail zijn, maar dat ze er op die manier meteen 40 pk en 50 Nm bij krijgen, zal dat veel minder zijn. De BMW M2 Competition krijgt zo 410 pk en 550 Nm om mee te stoeien.

Naast meer vermogen en meer plezier, valt deze motor vooral op door zijn krachtige duw over het volledige toerentalbereik. Een duw waar maar geen einde aan lijkt te komen. Al van bij de laagste toeren heeft de kleinste M maar een lichte duw op het gaspedaal nodig om vooruit te vliegen. Wij konden hem testen met een automaat, en daarbij voel je nauwelijks de versnellingswissels. Zelfs wanneer je opteert om zelf te schakelen via de hendels aan het stuur, merk je nauwelijks dat hij naar de volgende versnelling heeft geschakeld.

Evenwichtskunstenaar

De andere grote verandering is de brug tussen beide veerpoten vooraan, ook gebaseerd op de M4. De voortrein reageert zo een stuk snediger. In combinatie met de millimeterprecieze stuuroverbrenging zet je zo de BMW M2 Competition waar je dat wil. We reden hem op een parcours vol bochten, haarspelden en chicanes: het plezier was duidelijk mee op de afspraak. Vooral omdat de grote remmen (M Sport) je meteen het vertrouwen geven dat het allemaal goed komt wanneer je in de ankers moet duiken.

Op circuit

Ook op circuit konden we vaststellen dat de goede indruk die de M2 Competition op de openbare weg nalaat nog een vervolg kan krijgen. Zelfs met de meest extreme rijmodus ingeschakeld – wat je voortaan via een knop op het stuur kan - en met de rijhulpen uitgeschakeld, komt de BMW M2 Competition wild uit de hoek, maar steeds goed te temmen. Wanneer je hem echt naar de grens van zijn kunnen drijft, dan zal hij progressief grip verliezen. Hierdoor kan je best wat spelen in een aaneenschakeling van bochten zonder het vertrouwen te verliezen. Een verslavend stuk speelgoed. Maar daarvoor moet je wel over een stevige portefeuille beschikken, want de BMW M2 Competition heb je pas vanaf 64.300 euro. Voor de automaat moet je nog 4.070 euro extra rekenen.

BMW M2 Competition
Motor: zescilinder turbobenzine, 2.979 cc
410 pk bij 5.250 – 7.000 opm
550 Nm bij 2.350 – 5.200 opm
0-100 km/u: 4,2 sec
Top: 280 km/u
Verbruik: 9 l/100 km
CO2 : 206 g/km
Prijs: 64.300 euro

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

bmw x5 xdrive50e 523

Test: BMW X5 facelift, statige tank (2024)

Autotests · BMW
P90478657 highRes the-first-ever-bmw-x

Test: BMW XM, waarom? (2023)

Autotests · BMW
bmw m2 63

Test: BMW M2, einde van een tijdperk (2023)

Autotests · BMW
Ontdek meer