Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

still covered: Ford Focus ST – Minder lief

Na de nieuwe Focus wil Ford snel een nieuwe, snellere Focus de arena insturen. Daarom draait de Focus ST momenteel zijn laatste testrondjes, in camouflagepak.

Tegenover de vorige ST, ruilt Ford in het nieuwe model de karaktervolle 2.5 vijfpitter voor een 2.0 turbo viercilinder, direct ingespoten en goed voor 250 pk. Daardoor stijgt hij boven de 210 pk sterke VW Golf GTI uit, evenaart hij de Renault Mégane RS en moet net de Mazda 3 MPS (260 pk) voor laten gaan.

Door er een cilinder af te pietsen, dalen het gewicht en het verbruik. Deze foto’s tonen de ST terwijl hij nog in ontwikkeling is, vandaar de camouflage. Eind dit jaar, ten laatste begin volgend jaar, verwachten we hem in de showrooms.

Parijs

Maar eigenlijk heeft Ford ons al een blik gegund op de looks van de ST, met een conceptversie die eind vorig jaar op het Salon van Parijs stond. Een lager gelegde carrosserie, een dakspoiler, een dubbele uitlaat en grotere wielen geven hem meer aanzien.

Prijzen laat Ford nog niet los, al kan hij moeilijk veel duurder worden dan de 26.000 euro die Ford voordien vroeg voor een Focus ST. (red/SP-X)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer