IAA 2011
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: still covered Ford Focus ST

still covered: Ford Focus ST

Minder lief

19.05.2011

Na de nieuwe Focus wil Ford snel een nieuwe, snellere Focus de arena insturen. Daarom draait de Focus ST momenteel zijn laatste testrondjes, in camouflagepak.

Tegenover de vorige ST, ruilt Ford in het nieuwe model de karaktervolle 2.5 vijfpitter voor een 2.0 turbo viercilinder, direct ingespoten en goed voor 250 pk. Daardoor stijgt hij boven de 210 pk sterke VW Golf GTI uit, evenaart hij de Renault Mégane RS en moet net de Mazda 3 MPS (260 pk) voor laten gaan.

Gallerij: still covered Ford Focus STDoor er een cilinder af te pietsen, dalen het gewicht en het verbruik. Deze foto’s tonen de ST terwijl hij nog in ontwikkeling is, vandaar de camouflage. Eind dit jaar, ten laatste begin volgend jaar, verwachten we hem in de showrooms.

Parijs

Maar eigenlijk heeft Ford ons al een blik gegund op de looks van de ST, met een conceptversie die eind vorig jaar op het Salon van Parijs stond. Een lager gelegde carrosserie, een dakspoiler, een dubbele uitlaat en grotere wielen geven hem meer aanzien.

Prijzen laat Ford nog niet los, al kan hij moeilijk veel duurder worden dan de 26.000 euro die Ford voordien vroeg voor een Focus ST. (red/SP-X)

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.