Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: still covered BMW 2-serie Active Tourer

still covered: BMW 2-serie Active Tourer

Jawel, dit is een BMW

18.12.2013

Schok: BMW bouwt elektrische auto's. Nog grotere schok: BMW gaat monovolumes maken. Onze fotograaf betrapte deze 2-serie Active Tourer zonder camouflage tijdens het testwerk. Hij verschijnt volgend jaar.

Helemaal onaangekondigd komt hij natuurlijk niet. BMW gaf met de studies Active Tourer en Active Tourer Outdoor eerder al aan dat het merk dacht aan een monovolume. We zien nu aan de foto's dat hij zijn niertjesgrille even fier en prominent draagt als een 5-serie.

BMW ziet dus duidelijk geen andere optie meer om de Mercedes B-klasse op te vangen, dan te volgen. Premium compacte monovolumes, ze worden de volgende hit zo te zien.

Voorwielaandrijving

Gallerij: still covered BMW 2-serie Active TourerGoed, nu u zo'n beetje van die schok bekomen bent, hier komt de volgende: dit wordt een voorwielaandrijver. BMW wil de voorwielaandrijving van de Mini meer laten renderen, en brengt een reeks kleine BMW's op de markt die eveneens voorwielaandrijving zullen hebben. De volgende 1-serie zit mee in die planning, net als dus deze 2-serie voor families. We mogen ons zelfs verwachten aan een zevenzits monovolume met propellerbadge.

Het design zelf is dan weer heel voorspelbaar. Het is wat zoeken naar wat deze monovolume visueel uniek maakt. Achteraan behoudt hij in de zijruit wat dynamischer proporties.

Driecilinder

Gallerij: still covered BMW 2-serie Active TourerWe vragen ons af deze monovolume nog wel een viercilinder onder zijn motorkap zal krijgen. De 1.5 driecilinder in verschillende varianten is een zekerheid. Maar daarvan weten we dat BMW al aangekondigd heeft dat het deze motor tot 225 pk kan aanbieden. Het is dus zeker niet gezegd dat de 225i die we hier betrapten dezelfde 218 pk sterke viercilinder heeft als de 125i. Er komt ook een hybride waarbij de batterijkracht tot 30 kilometer rijbereik moet brengen. Het gaat om een plug-in hybride die via het stopcontact kan worden opgeladen.

De driecilinder heeft wel het voordeel dat hij weinig plaats inneemt. Maar of dat van de Active Tourer een ruimtewonder maakt, is nog de vraag. We verwachtend at hij laat in de zomer van 2014 richting dealers wordt getransporteerd. De basisprijs zal rond 25.000 euro schommelen. (mh)

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.