Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Special: Renault – Paleis 5

Special: Renault – Paleis 5

Fluence en Clio Grandtour en RS zijn de sterren bij Renault

31.12.2012

Op de Heysel pakt Renault uit met twee bijkomende varianten van de nieuwe Clio: de Grandtour en de sportieve RS. Daarnaast beleeft de nieuwe Fluence zijn Europese première op de spectaculaire stand, die eerder al te zien was op het autosalon van Parijs.

Renault verwacht veel van zijn nieuwe Clio. Het Franse merk wil met deze compacte wagen de referentie in zijn klasse worden op vlak van design, comfort en efficiëntie. Deze aanpak werd zelfs doorgetrokken naar de sportieve RS, die zijn vertrouwde atmosferische 2 liter-motor inruilt voor een kleinere 1.6 turbo met directe injectie, die soberder functioneert, maar nog steeds hetzelfde vermogen (200 pk) levert. Een andere primeur op deze derde generatie van de RS is de EDC-transmissie met dubbele koppeling.

Special Renault – Paleis 5Net als de sportieve Clio RS, komt ook de Clio Grandtour break in het voorjaar op de Belgische markt. Met dezelfde wielbasis als de berline, maar een 20 cm langere overhang achteraan, behoudt de break de rijdynamische kwaliteiten van de vijfdeurs Clio en voegt er nog 30% laadvolume (443 l) aan toe. Bovendien kan de rechter voorstoel neergeklapt worden, zodat makkelijker lange voorwerpen vervoerd kunnen worden.

Special Renault – Paleis 5De vier tentoongestelde versies van de nieuwe Clio zijn al een eerste aantrekkingspunt op de Renault-stand. Maar ook de nieuwe Fluence, die in Brussel zijn Europese première beleeft, staat uiteraard in de spots bij het Franse merk. Met een hertekende voorzijde en een hoogwaardiger interieur moet de Fluence zijn carrière op de markt van compacte drievolume familiewagens kunnen doorzetten. Van het huidige model werden al 255.000 exemplaren op 80 markten verkocht.

Op de stand vindt de bezoeker eveneens de overige personenwagens (Twingo, Mégane, Scénic, Laguna, Espace, Twizy...) terug tussen de 29 geëxposeerde wagens. Als Europees marktleider bij de bedrijfsvoertuigen brengt Renault uiteraard ook dit gamma mee, met de Kangoo Express, Trafic en Master als blikvangers.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Renault

Klik hier en zoek uw occasie Renault tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Renault, en een selectie van tweedehandse Renault’s.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.