Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Special: Nissan op Salon van Brussel – Paleis 6 – Groot verschil

Met zowel de rationele stadswagens als superkrachtige sportwagens, zijn de stijlverschillen op de Nissanstand groot. Maar er is ook een grote première.

Neen, Nissan is nog steeds meer dan een merk dat elektrische auto’s promoot. Er is meer dan de Leaf. Dat zal u ook zien op de stand, waar een compacte crossover in het middelpunt van de belangstelling zal staan: de nieuwe Qashqai.

Eerste internationaal salon

De nieuwe Qashqai, de tweede onder die naam, staat in Brussel. Hoewel hij al eerder is voorgesteld en Nissan dan ook weigert over een wereldpremière te spreken, is Brussel toch maar mooi het eerste internationaal salon waar hij te zien zal zijn voor het grote publiek. Nissan biedt u dus een mooie primeur aan, maar de Belgen hebben dan ook al aangetoond dat ze wel van de Qashqai houden.

Europese première

Nissan is ook èèn van de meest sportieve merken van de wereld. De GT-R met zijn aanpassingen voor bouwjaar 2014 is bij ons als Europese première te zien. Nissan stelt dat hij meer esthetisch raffinement heeft zowel buiten als binnen, maar stel u daar vooral geen grote veranderingen bij voor. Maar hij wint wel wat aan pk’s en dus aan seconden in de rondetijd. Om nog even bij de sport te blijven, kan het Belgisch publiek ook gaan kijken naar de snelste versie van de 370Z, de Nismo. Die is met zijn 344 pk meer dan ooit een antidotum voor de Porsche Cayman.

Voor de show laat Nissan ook nog de ZEOD RC zien, de 100 procent elektrische racewagen waarmee Nissan in juni aan de start wil komen van de 24 Uren van Le Mans.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Nissan Qashqai e-Power (2023) banner

Nissan Qashqai e-Power: de hybride die elektrisch wil zijn

Autotests · Nissan
Nissan X-Trail (2022) banner

Nissan X-Trail: geen gewone hybride

Autotests · Nissan
AS24 Nissan Qashqai 2021 banner

Nissan Qashqai: de logica zelve

Autotests · Nissan
Ontdek meer