Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Special: Nissan – Paleis 6 – In het spoor van de Leaf

Nissan is een voortrekker op vlak van groene technologie. Op de stand prijkt uiteraard de Leaf, maar ook enkele interessante concepten die de mogelijkheden van de ‘zero emission car’ demonsteren. Daarnaast ontbreken evenmin de populaire SUV’s, sportwagens en lichte vrachtauto’s uit het gamma.

‘Innovatie & Excitement’ hanteert Nissan tegenwoordig als slogan om de kernelementen van zijn gamma te omschrijven. De eerste term slaat natuurlijk op de elektrische aandrijving, waarin het Japanse merk toch wel een pionier is. Dat de Leaf slechts het begin van een nieuw tijdperk inluidde, wil Nissan nu duidelijk maken met de Terra, die op de stand in Paleis 6 te bewonderen is. Deze concept car met zijn avontuurlijke SUV-look wordt op de vier wielen aangedreven door elektromotoren, die hun energie halen uit een brandstofcel die op waterstof en dus volledig emissievrij functioneert.

Minder futuristisch zijn het prototype van de NV200 London Taxi, die in navolging van de nieuwe New Yorkse taxi’s weldra ook in de Britse hoofdstad zal opduiken, en de elektrische e-NV200, die demonstreert dat emissieloos goederen leveren in de binnenstad geen utopie meer is.

Verder pakt Nissan op de Heysel uit met drie Belgische premières. De Qashqai 360° is een luxueuze uitvoering van de populaire SUV, die zijn naam dankt aan de ‘Around View Camera’ die toelaat de hele omgeving rond de wagen te observeren. Andere snufjes als een panoramisch dak en een exclusieve, zwart gelakte 18” duimsvelgen maken het plaatje compleet.

De Juke Nismo introduceert dan weer een sportieve lijn, in de stijl van de M-versies bij BMW. Met extra spoilerwerk en een 200 pk sterke 1.6 liter-turbo komt dit model zeker sterk voor de dag.

In het hoekje van de bedrijfswagen staat de NV400 Chassis Cab in de kijker, de grotere broer van de NV200 die samen met alliantiepartner Renault werd ontwikkeld en er toe moet bijdragen dat Nissan tegen 2016 ‘s werelds grootste constructeur van bedrijfswagens wordt.

Liefhebbers van snelle sportwagens zullen op de stand enkel de 370Z kunnen bewonderen, aangezien de GT-R Track Pack terecht bij de Dream Cars in Paleis 11 staat te blinken.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Nissan

Klik hier en zoek uw occasie Nissan tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Nissan, en een selectie van tweedehandse Nissan’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Nissan Qashqai e-Power (2023) banner

Nissan Qashqai e-Power: de hybride die elektrisch wil zijn

Autotests · Nissan
Nissan X-Trail (2022) banner

Nissan X-Trail: geen gewone hybride

Autotests · Nissan
AS24 Nissan Qashqai 2021 banner

Nissan Qashqai: de logica zelve

Autotests · Nissan
Ontdek meer