Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Special: Mitsubishi - Paleis 6

Special: Mitsubishi - Paleis 6

Opvolger Colt in zicht

07.01.2013

Mitsubishi kende moeilijke tijden, maar blijft in de toekomst geloven. Op de Heysel staan het prototype van een nieuwe, kleine stadswagen, de gefacelifte ASX en de nieuwe Outlander om dat te staven.

De Global Small Concept is een voorproefje van het nieuwe, kleine stadsautootje dat Mitsubishi dit jaar op de markt gaat brengen. Het prototype ziet er zo goed als productieklaar uit en dat is geen toeval, want op de Aziatische markt is er al enige tijd een gelijkaardige Mirage te koop. De Japanners spreken niet graag van een opvolger van de Colt, maar daar komt het eigenlijk wel op neer. Al was het maar om met een schone lei te kunnen beginnen, aangezien de laatste generatie van dit model hier niet bijster succesvol was.

Deze ‘kleine’ Mitsu is 3,7 meter lang, biedt plaats aan vijf personen en heeft een kofferinhoud van 235 liter. Voor de aandrijving zorgen kleine driecilindermotortjes van 1,0 en 1,2 liter, die meteen met een start-stopsyteem zijn uitgerust. Daarmee zou het verbruik onder de 4 l/100 km en de CO2-uitstoot onder 90 g/km dalen. Later zou ook nog een elektrische versie volgen, die waarschijnlijk gebruik maakt van de techniek van de i-Miev, die eveneens op de Heysel aanwezig is.

Special Mitsubishi - Paleis 6Verder staat op de stand in Paleis 6 ook de gefacelifte ASX. Deze compacte SUV kreeg een bescheiden opsmukbeurt met meer lak op de bumpers en een opgefrist interieur. Op technisch vlak komen er geen evoluties aan de 1.6i benzine en 1.8 Di-D turbodiesel, die zowel met aandrijving op de voorwielen als de vier wielen verkrijgbaar is.

Special Mitsubishi - Paleis 6Minstens zo belangrijk is de lancering van de derde generatie van de Outlander. De SUV met een 2.2 Di-D met start-stop op de vooras blijft nog steeds één van de ruimste en betaalbaarste alternatieven in zijn klasse. De instapversie kost 28.890 euro en er is ook een versie met zeven zitplaatsen verkrijgbaar.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Mitsubishi

Klik hier en zoek uw occasie Mitsubishi tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Mitsubishi, en een selectie van tweedehandse

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.