92ste Autosalon van Brussel
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Special: Mini op Autosalon van Brussel – Paleis 7

Special: Mini op Autosalon van Brussel – Paleis 7

Nieuwe Mini duikt op

09.01.2014

In Brussel kan u gaan kijken naar de nieuwe Mini, de derde generatie sinds de wedergeboorte onder BMW. Dat is voor het eerst dat hij op een Europees salon te zien is zelfs. Dat wordt drummen.

Het valt niet te ontkennen dat BMW van de comeback van Mini een fenomenaal succesverhaal heeft gemaakt. Commercieel doet hij zelfs het origineel verbleken. Als gewone stadswagen, als coupé, als roadster, als cabrio, als break, als compacte SUV en zelfs als kleine coupé-SUV: van zodra er een Mini-badge op kleeft, vliegt hij de deur uit. Zal de derde generatie een even groot succesnummer worden bij het publiek?

Grote Mini

Special Mini op Autosalon van Brussel – Paleis 7We hebben het hier al eerder gehad over de Mini 3. U weet dus al dat hij 10 cm langer wordt. De wielbasis groeit een beetje, wat het leed op de achterbank vermindert. Ook mechanisch is dit een nieuwe stap, want we krijgen driecilinderblokken te zien met 136 pk bij de benzinemotor en 116 pk bij de diesel. Het design gaat op verschillende internetfora over de tong, zowel in positieve als in negatieve zin. Maar hij maakt dus wel emoties los. En dat is dan nog uitsluitend op basis van de foto’s die Mini liet zien. Wij zullen ons dan ook naar de Heizel spoeden om er ons zelf een idee over te vormen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.