Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Special: Mini op Autosalon van Brussel – Paleis 7 – Nieuwe Mini duikt op

In Brussel kan u gaan kijken naar de nieuwe Mini, de derde generatie sinds de wedergeboorte onder BMW. Dat is voor het eerst dat hij op een Europees salon te zien is zelfs. Dat wordt drummen.

Het valt niet te ontkennen dat BMW van de comeback van Mini een fenomenaal succesverhaal heeft gemaakt. Commercieel doet hij zelfs het origineel verbleken. Als gewone stadswagen, als coupé, als roadster, als cabrio, als break, als compacte SUV en zelfs als kleine coupé-SUV: van zodra er een Mini-badge op kleeft, vliegt hij de deur uit. Zal de derde generatie een even groot succesnummer worden bij het publiek?

Grote Mini

We hebben het hier al eerder gehad over de Mini 3. U weet dus al dat hij 10 cm langer wordt. De wielbasis groeit een beetje, wat het leed op de achterbank vermindert. Ook mechanisch is dit een nieuwe stap, want we krijgen driecilinderblokken te zien met 136 pk bij de benzinemotor en 116 pk bij de diesel. Het design gaat op verschillende internetfora over de tong, zowel in positieve als in negatieve zin. Maar hij maakt dus wel emoties los. En dat is dan nog uitsluitend op basis van de foto’s die Mini liet zien. Wij zullen ons dan ook naar de Heizel spoeden om er ons zelf een idee over te vormen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

AS24 Mini banner

Mini Cooper SE Countryman ALL4: elektrisch karakter

Autotests · MINI
AS24 Test Mini JCW GP banner

Mini John Cooper Works GP: de radicaalste Mini ooit?

Autotests · MINI
Mini Cooper SE Review 2020

Mini Cooper SE: Electric goes Mini!

Autotests · MINI
Ontdek meer