Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Special: Mercedes G 230 – Waarom moet hij weg?

We komen niet vaak een politievoertuig tegen in de zoekertjes op onze site. Maar wie deze advertentie leest, snapt snel dat de Mercedes G-klasse hier geen echte politiewagen is. Wat is dan het verhaal achter deze G-klasse en waarom moet hij weg?

Wanneer heeft u deze G-klasse gekocht?

Philippe N: “Ik heb hem in februari of maart nog maar aangeschaft, omdat hij nodig was voor filmopnames. Ik moest een witte G-klasse hebben, het lange model. Die moest aangepast worden als politie-escorte voor de geldtransporten. Ik heb hem via AutoScout24 gevonden in Duitsland, met Zwitserse papieren. Zo heb ik hem naar hier gebracht.”

In welke film krijgen we hem te zien?

“In een film die in het eerste semester van 2017 moet uitkomen. Het gaat om ‘The Faithful’ van Michael Roskam, die eerder ook al ‘Rundskop’ draaide. Matthias Schoenaerts, die ook in ‘Rundskop’ schitterde, neemt opnieuw de hoofdrol waar.”

Waarom moet hij weg?

“Omdat de opnames van de film achter de rug zijn. Ik verkoop de G-klasse in de staat waarin hij zich bevindt, wat wil zeggen met de schade die hij in de film moest oplopen, met nep-bloedsporen vanbinnen en met de politiedecoratie. Op vraag kan ik wel de lichtsignalisatie op het dak wegnemen, dat doet ook de prijs dalen want het gaat om een dure aanpassing. Vergis je niet, deze auto rijdt perfect. Hij verkeert in uitstekende gezondheid.”

Krijgen we een anekdote over de opnames?

“Natuurlijk, over het betrokken ‘ongeval’ nog wel. Doorgaans vraagt een opnameploeg me vooraf om een auto ‘voor te bereiden’ wanneer hij volgens het scenario crasht. Dan verzwakken we enkele onderdelen om een realistisch ogende schade te bekomen, zelfs al verloopt de crash met lagere snelheid. Alleen, hier kreeg ik vooraf geen enkele vraag door. Dus hebben ze de scène waarbij het geldtransport wordt aangevallen gewoon zo gefilmd. De slechteriken in de film laten een container op de weg vallen om het geldtransport tot stoppen te dwingen. De vrachtwagen van het geldtransport knalt op de container, de G-klasse schuift achteraan op het geldtransport en een Peugeot 206 vliegt in de koffer van onze G. Na de opnames was de camion van 7 ton rijp voor de schroothoop, en over de Peugeot 206 wil het zelfs liever niet meer hebben. Maar de G, die stond erbij zoals u hem hier op de foto’s ziet. Van een tank gesproken. De regisseur was zelfs wat ontgoocheld…”

Hier vindt u de advertentie

Mercedes G230
1991
Viercilinder benzinemotor, 2.307 cc
126 pk
291.000 km
Prijs: 5.250 euro met politietoebehoren, 4.750 euro zonder

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

23c0118 001

Test: Mercedes GLS 450d, als groot niet genoeg is (2024)

Autotests · Mercedes-Benz
Mercedes-EQB test 01

Test: Mercedes EQB facelift, verdoken ster (2024)

Autotests · Mercedes-Benz
23c0093 235

Test: Mercedes GLE 400 e Coupé, in de schaduw van de reus (2023)

Autotests · Mercedes-Benz
Ontdek meer