Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Special: Ford – Paleis 6

Special: Ford – Paleis 6

Kuga en Fiesta

08.01.2013

Het is bepaald een rampjaar geworden voor Ford in België. Niet alleen was er de aankondiging van de sluiting van Genk, maar ook in de verkoop kreeg het merk zware klappen. Met de vernieuwde Fiesta en Kuga wil Ford de zaken recht trekken.

Special Ford – Paleis 6De vernieuwde Fiesta hebben we nog maar recent kunnen proefrijden, en hij heeft een grote indruk op ons nagelaten. De 1.0 Ecoboost driecilinder benzine met 100 pk of 125 pk werkt hier op zijn best. Dieselen kan ook, met keuze uit een 1.5 of een 1.6 TDCi. Of met de Econetic diesel, goed voor 3,3 l/100 km en 87 gr/km CO2. Vanaf 12.700 euro heb je een Fiesta.

Special Ford – Paleis 6Ook Fords Kuga SUV-model is grondig vernieuwd. Dat kreeg een volledig nieuw platform, dat past binnen de ‘One Ford’ strategie. Dat platform deelt hij met de Focus. In de VS is hij gecommercialiseerd als Escape. Een van de belangrijkste wijzigingen vind je achteraan. De nieuwe Kuga zag zijn kofferruimte met 82 liter toenemen. De 2.0 TDCi is beschikbaar met 136 pk en met 163 pk.

Special Ford – Paleis 6Daarnaast wil Ford nog de klemtoon leggen op zijn bedrijfswagens. De Fiesta Van bij de kleintjes, en de Transit Custom en Tourneo Custom bij de grote kleppers. Tegen eind volgend jaar wil Ford al zijn bedrijfswagens vernieuwd hebben. Bij onze test met de nieuwe Transit Custom viel ons op hoeveel meer ‘auto-gevoel’ had weten te injecteren.

Een ommetje langs de B-Max, de kleine monovolume zonder middenstijl, valt natuurlijk ook steeds aan te raden.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Ford

Klik hier en zoek uw occasie Ford tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Ford, en een selectie van tweedehandse

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.