Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Special: Citroën - Paleis 4

Special: Citroën - Paleis 4

DS3 kiest voor openlucht

11.01.2013

Met zijn stoffen dak en vele individualiseringsopties, is de Citroën DS3 Cabrio een opvallende verschijning in zijn klasse. Vanaf maart te verkrijgen, en er is een versie die slechts 99 gram CO2 uitstoot.

Special Citroën - Paleis 4De Citroën C3 Picasso is een kleine restyling te beurt gevallen: nieuwe bumpers, dagrijlichten met leds (behalve voor Attraction), en een hertekend gezicht dat nauwer aansluit bij de nieuwe designtaal.

Special Citroën - Paleis 4Daarnaast voert Citroën ook nieuwe technologie door. Zo is er voortaan een Pure Tech driecilindermotor voor C3, DS3 en de DS3 Cabrio. Die haalt het verbruik met zo’n 30 procent naar beneden ten opzichte van zijn viercilinder voorganger, en kan een CO2-uitstaat realiseren die onder 100 gr/km duikt. De DS5 Hybrid4 combineert de zuinigheid van een diesel met een elektrische motor. Gemiddeld geeft Citroën een CO2-uitstoot van 91 gr/km op, en dat maakt hem bijzonder geliefd. Deze versie neemt reeds 40 procent van de DS5-verkoop voor zijn rekening. Tot slot is er de volledig elektrische C-Zero, en vanaf april de elektrische bestelwagen Berlingo Electric. De C-Zero kan op de testpiste aan Paleis 3 worden uitgeprobeerd.

De Berlingo Electric staat nog als prototype in Brussel. Zijn batterijcapaciteit van 22,5 kWh stelt hem in staat 170 km te overbruggen. Hij maakt net als de C-Zero gebruik van remenergierecuperatie om ook al rijdend energie te kunnen opslaan. Opvallen doet Citroën met de Tubik concept car, die herinnert aan de legendarische Citroën-camionette. Maar de Tubik hier is meer een monovolume, want hij biedt plaats aan 9 inzittenden. Tot slot staat ook de Citroën DS3 WRC op de stand, waarmee Sebastien Loeb de wereldtitel rally won, nu al de negende opeenvolgende.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Citroen

Klik hier en zoek uw occasie Citroen tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Citroen, en een selectie van tweedehandse

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.