Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Porsche Cayenne Coupé

Bericht: Porsche Cayenne Coupé

De 2+2 SUV

25.03.2019

Porsche is laat om de Coupé SUV-trein te nemen. Maar het is het lange wachten waard geweest, zo lijkt deze nieuwe versie van de Porsche Cayenne toch te willen aangeven.

Gallerij: Bericht Porsche Cayenne CoupéHet belangrijkste verschil tussen de Porsche Cayenne en de Cayenne Coupé wordt meteen duidelijk. De daklijn van de Porsche Cayenne Coupé is een echte dynamisch boog, waarmee hij wat weg heeft van een ‘Panamera Safari’. Een profiel dat de Cayenne meer verleidingskracht geeft.

Individuele stoelen

Gallerij: Bericht Porsche Cayenne CoupéWie de Cayenne kiest omdat hij, naast andere, vooral praktische kwaliteiten heeft, zal uit een ander vaatje moeten tappen om de keuze voor de Cayenne Coupé te maken. Diens sterk hellende daklijn doet het koffervolume krimpen. In een klassieke Cayenne is dat minstens 770 liter en maximaal 1.710 liter, in de Cayenne Coupé wordt dat 625 tot maximaal 1.540 liter. En in de turbo is het zelfs 600 liter en 1.510 liter maximaal.

Gallerij: Bericht Porsche Cayenne CoupéOok achteraan zijn er wijzigingen. De achterbank komt 2 centimeter lager dan in een gewone Cayenne, en we moeten eigenlijk over individuele stoelen spreken. Hierdoor wordt de Porsche Cayenne Coupé een 2+2 SUV.

340 of 550 pk

Gallerij: Bericht Porsche Cayenne CoupéBij de lancering biedt Porsche twee versies van de Cayenne Coupé aan. De eerste krijgt een 3-liter turbobenzine V6 met 350 pk en 450 Nm. Hij haalt 100 km/u in 6 seconden, voor een top van 243 km/u. De Cayenne Coupé Turbo krijgt een 4-liter V8 turbobenzine met 550 pk en 770 Nm. Deze heeft slechts 3,9 seconden nodig om 100 te halen, en de topsnelheid stijgt tot 286 km/u.

De Porsche Cayenne Coupé Turbo kan je nu al bestellen, met leveringen vanaf mei. De prijs voor de V6 bedraagt 87.000 euro, voor de V8 wordt dat 150.900 euro. De Cayenne Coupé krijgt standaard wel het Sport Chrono pack en het PASM gestuurd onderstel.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.