Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Special: Audi – Paleis 5

Special: Audi – Paleis 5

A3 Sportback speelt hoofdrol

04.01.2013

Na het succes dat de vorige te beurt viel, valt het niet te verwonderen dat Audi tijdens dit Salon de nieuwe A3 Sportback met een flinke duw in de rug wil lanceren.

Special Audi – Paleis 5De A3 Sportback beleeft op het Salon zijn Belgische première. De vijfdeurs A3 is met zijn 4,3 meter nauwelijks langer dan de vorige versie, maar de wielbasis is wel wat toegenomen: 5,8 cm. Dat betekent een iets ruimere Sportback dan voorheen. Die A3, die de technische basis van de nieuwe VW Golf gebruikt, is bovendien 90 kilogram lichter geworden. Die dieetkuur vertaalt zich in meer rijplezier, zoals we tijdens de eerste tests zelf mochten ondervinden. De basisprijs van de A3 Sportback bedraagt 23.700 euro.

SQ5 TDI

Special Audi – Paleis 5Eveneens in Belgische première laat Audi de SQ5 TDI los. De eerste S in Audi’s SUV-gamma, en de eerste S diesel. Deze sportiefste Q5 puurt 313 pk en 650 Nm uit zijn 3.0 TDI met dubbele turbo. Geen wonder dat zijn top 250 km/u bedraagt en hij 100 haalt in 5,1 seconden. Hij is 3 cm lager gelegd en staat standaard op 20 duims-wielen. Audi geeft een gemiddeld verbruik op van 7,2 l/100 km en geeft nog mee dat de SQ5 tot 2,4 ton mag slepen.

Sportieve kleppers

Special Audi – Paleis 5Audi heeft in Paleis 5 een stand van meer dan 1.000 vierkante meter, maar is ook aanwezig met zijn sportieve modellen op Dreamcars for Wishes. De R8 Coupé en Spyder zijn intussen klassiekers, en ook de coole S8 en de RS 5 staan op deze tijdelijke expo (vanaf 20 januari). De andere modellen zijn allen op de gewone Audi-stand te vinden.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.