Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Special: Alfa Romeo Giulia 1300 Nuova Super – Waarom moet hij weg?

Volgende week rijden we eindelijk met de nieuwe Alfa Romeo Giulia, een auto waarvan de komst al even vaak is aangekondigd… als hij uitgesteld is. Een uitstekende gelegenheid om terug te blikken in onze reeks naar een originele Giulia. Dit is de 1300 van Franz Serbruyns

Wanneer hebt u deze Giulia gekocht?

Franz Serbeuylen (43): “In november 2015. Deze auto is oorspronkelijk uit Italië ingevoerd in 1991… en sindsdien stond hij stil. De vorige eigenaar heeft hem naar België gereden, maar de motor was niet goed afgesteld. De lange rit kostte hem enkele kleppen. Ik kocht dus een auto die sindsdien had stilgestaan.”

Waarom hebt u hem gekocht?

“Het is mijn hobby: auto’s die lang hebben stilgestaan een nieuw leven geven. Ik start ze opnieuw op. Eerst kuis ik ze volledig op, rij er enkele maanden mee en vervolgens verkoop ik ze opnieuw. Dat brengt meer op dan je geld bij de bank te laten staan, toch? De vorige was een Mercedes SLC, deze keer heb ik voor een Giulia gekozen omdat ze geliefd worden op de tweedehandsmarkt. Dat gaf me quasi zeker een meerwaarde.”

Waarom moet hij weg?

“Het doel is bereikt, hij rijdt opnieuw. Het is dus tijd voor een volgend project. Alleen, deze keer is het een moeilijk afscheid. Met de Alfa heb ik een groot rijplezier ontdekt. Dit is een auto die leeft, die een heerlijk geluid heeft en die uitstekend rijdt. We zijn er vaak met vijf op uit getrokken, met de hele familie. De kinderen zien hem zelfs liever niet vertrekken. Haast is er dus niet bij. Indien hij niet snel weg raakt, dan hou ik hem gewoon nog even bij. Dan kan ik hem nog het lakwerk geven dat hij verdient, en dan stijgt de waarde nog wat. Maar het staat nu al vast: de volgende wordt opnieuw een Alfa Romeo.”

Wat is uw beste herinnering aan deze Giulia?

“Voor mij is er geen mooier moment dan de eerste keer dat een motor opnieuw draait. Dat is ook bij deze Alfa Romeo het geval. Ik had zelfs de kinderen opgebeld voor de gelegenheid, om voor het eerst na tientallen uren werk de sleutel in het contact om te draaien. Het was een magisch moment, ik krijg er nu nog kippenvel van als ik eraan denk.”

Wie is voor u de ideale koper?

“Dat moet natuurlijk iemand zijn die gebeten is. Hij moet ook willen rijden met de auto, niet hem ergens stallen om naar te kijken. Liefst ook iemand die hem nog wat verder wil verbeteren, dan benadert hij de perfectie. Het moet ook iemand zijn die de auto met zijn familie wil gebruiken, om het Alfavirus door te geven.”

U vindt de advertentie hier.

Alfa Romeo Giulia Super 1300
1975
4 cilinder 1.300cc
89 pk
89.000 km
Prjs: 9.800 euro

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa Romeo Tonale (2022) banner

Alfa Romeo Tonale: de grote terugkeer?

Autotests · Alfa Romeo
AS24 Alfa banner

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio: Italiaanse furie

Autotests · Alfa Romeo
AS24 Test Alfa Stelvio banner

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: als goede wijn

Autotests · Alfa Romeo
Ontdek meer