Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Reportage: Pebble Beach 2018 – Alfa Romeo 8C opnieuw in de prijzen

Wie op het Concours d’Elegance van Pebble Beach in de prijzen wil vallen, kan maar beter over een Alfa Romeo 8C beschikken. Dit jaar won een 8C al voor de derde keer de ‘Best of Show’-award.

Het golfterrein van Pebble Beach in Californië ontvangt tijdens de Monterey Car Week elk jaar de mooiste auto’s van over de hele wereld. Dit jaar was geen uitzondering, met onder meer een uitzonderlijk display van Tuckers – wie meer wil weten: huur de film ‘Tucker: The Man and his Dream – die pas echt ‘Vorsprung durch Technik’ etaleerden voor hun tijd.

Al net zo bijzonder, de verzamelde collectie Osca’s op het veld. Osca was het sportwagenmerk dat de Maserati-broers hadden opgericht nadat ze in onmin waren geraakt met graaf Orsi, de man die het kwakkelende Maserati had gered. Osca maakte tal van kleine open racewagens (barchetta’s) die schitterden in onder meer de Mille Miglia in de jaren ‘50, en er kwam zelfs een Formule 1-project. Naast de Osca’s was het ook met open mond kijken naar de drie verzamelde Scarabs. Technisch moest de Amerikaan Lance Reventlow de duimen leggen voor de Europese sportwagens – ook al was beter doen zijn uitgangspunt – maar over de schoonheid en de dramatiek die de Scarabs uitstralen, valt niet te twisten.

De winnaar (x2)

Voor David en Ginny Sydorick uit Beverly Hills werd het een zeer aangenaam weerzien met de jury in Pebble Beach. In 2001 hadden ze met hun Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta al eens de categorie ‘Best closed car’ gewonnen in Pebble. Sindsdien is de auto gerestaureerd naar de staat waarin hij stond toen hij op het autosalon van 1938 in Berlijn werd gepresenteerd. Het koetswerk is van carrozzeria Touring, dat van deze 8C slechts vijf stuks maakte. Hij maakte zijn debuut op het autosalon van Parijs in 1937 en staat bekend als de ‘Coupé Leggero’. Het was de derde keer dat de jury een Alfa 8C tot ‘Best of Show’ uitriep. De Talbot Lago T26 Grand Sport Figoni Fastback Coupé uit 1926 werd tweede, meteen een knap resultaat voor het Tsjechische restauratiebedrijf dat voor het eerst een auto op Pebble Beach liet zien.

De Belgen

Ook aan Belgische kant waren er inschrijvers. Zo had verzamelaar Thierry Dehaeck een prachtige Citroën SM Mylord cabrio met koetswerk van Chapron mee, uit 1972. Van de Mylord, die Chapron op eigen initiatief bouwde en commercialiseerde, bestaan slechts 7 exemplaren. Dit is de auto die Chapron showde op het autosalon van Parijs.

Kurt Walckiers en Jurgen Maes showden een al even prachtige Siata 300BC Bertone Barchetta (foto boven) uit 1953, bekend als ‘baby-Ferrari’. Er bestaan slechts een veertigtal exemplaren van deze kleine sportwagen, die vooral bij privé-rijders gegeerd was omdat hij knalprestaties leverde voor een lagere prijs dan een Ferrari. De motor was oorspronkelijk een 750cc viercilinder, en later volgde een krachtiger 1100cc Fiat viercilinder.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer