Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Reportage Laurens Vanthoor officieel Porsche-piloot

Reportage: Laurens Vanthoor officieel Porsche-piloot

Naar het volgende level

07.12.2016

Na zijn spectaculaire overwinning in Macau waar hij op het dak van zijn Audi R8 door de finish gleed, zorgt Laurens Vanthoor opnieuw voor nieuws. De 25-jarige Limburger versierde een contract bij Porsche Motorsport en gaat in Amerika racen!

Gallerij: Reportage Laurens Vanthoor officieel Porsche-pilootNa vijf succesvolle jaren in de GT-klasse bij Audi en WRT, mikt Laurens Vanthoor weer een trapje hoger bij het officiële raceteam van Porsche. “Ik ben nu 25 en heb nog altijd zin om te blijven doorgroeien. Porsche heeft me een heel mooi voorstel gedaan en ik denk dat dit het goede moment is om mijn carrière verder te laten evolueren”, zegt de jongeman uit Zolder.

Dromen van LMP1

Gallerij: Reportage Laurens Vanthoor officieel Porsche-pilootBij Audi was Vanthoor een semi-officiële rijder bij een klantenteam (WRT). Mooi, maar dat was nog altijd een niveau onder het statuut van een échte fabriekspiloot die op de loonlijst van een constructeur staat. Dat ‘next level’ heeft de Limburger nu bereikt. Het lijkt slechts een nuance, maar het zal hem inderdaad toelaten verder te evolueren als piloot en door te groeien naar de absolute top in de GT-klasse, met misschien zelfs een promotie naar de LMP1-klasse in het vooruitzicht.

“Ik heb al vaak gezegd dat een zitje in een LMP1 mijn ultieme ambitie in mijn racecarrière is”, verklaart Vanthoor. “Bij Audi was daar ook al over gesproken. Er was mij een test in de R18 beloofd, maar door de gang van zaken bij dat merk is die er jammer genoeg niet gekomen. De Porsche 919 Hybrid besturen is natuurlijk mijn droom, maar eerst  wil ik me op mijn opdracht in de 911 RSR concentreren. Dat wordt al een mooie uitdaging. Als ik in 2017 op dit niveau goed presteer, kan ik weer wat hogerop mikken. Wait and see.”

Amerikaans avontuur

Gallerij: Reportage Laurens Vanthoor officieel Porsche-pilootOok zijn aanstelling in een 911 RSR in het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship is al een mooie challenge op zich. De GTLM-klasse omvat immers vooral officiële wagens die bestuurd worden door de beste GT-rijders van het ogenblik. Een ideale maatstaf voor Vanthoors capaciteiten en een extra motivatie om nogmaals zijn grenzen te verleggen. “Ik ben altijd een liefhebber geweest van de Amerikaanse autosport. De circuits zijn er nog van de oude stempel, geen omlopen met enorme, geasfalteerde uitloopzones. Als rijder zijn de sensaties die je er kan voelen ongeëvenaard. Bovendien is het niveau er zeer hoog. De strijd is zeer intens en ik kan niet wachten om er aan de start te staan!”

Sfeer opsnuiven

Gallerij: Reportage Laurens Vanthoor officieel Porsche-pilootVanthoors eerste optreden in de Porsche 911 RSR met het nummer 912, die hij deelt met de Fransman Kevin Estre, is gepland in de 24 uren van Daytona die eind januari worden verreden. De piloot heeft al een eerste kennismaking met zijn nieuwe bolide achter de rug op het testcircuit van Porsche in Weissach. “Dat was dan ook niet meer dan dat. Eerder de sfeer opsnuiven, kennismaken met het team en wat seat fitting”, verduidelijkt Vanthoor.

Ickx' opvolger

Gallerij: Reportage Laurens Vanthoor officieel Porsche-pilootHet echte werk begint dus begin januari in Daytona tijdens de ‘The Roar before the Rolex 24’, de voorbereidende testen op de 24-uursrace in Florida. Daarna staan de overige races van de IMSA-kalender op het programma en zou er ook nog een uitstapje in één van de Europese enduranceklassiekers mogelijk zijn. Misschien wel Le Mans. Dan zou Laurens Vanthoor als Belgische Porsche-fabrieksrijder in de voetsporen van Jacky Ickx treden. “Dat zou inderdaad een bijzondere eer zijn, maar om de reputatie en het palmares van Jacky Ickx te bereiken, heb ik toch nog heel wat werk voor de boeg”, relativeert een bescheiden, maar immer gemotiveerde Laurens Vanthoor.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.