Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Reportage: Land Rover Discovery – De ‘hobbysleutel’ van de Discovery

Land Rover pronkt dat het zijn nieuwe Discovery heeft voorbereid op alle wensen van het gezin. Daarbij hoort ook een in een polsband verwerkte sleutel voor de outdoortypes.

“Het idee is gegroeid uit een vraag binnen ons team”, zegt Peter Virk, chef van de gadgets bij Land Rover. “Elke mountainbiker, surfer of kanovaarder kent het probleem: wat met je autosleutel wanneer je onderweg bent in het bos of op het water? Steeds die knagende onrust: wat als ik mijn sleutel verlies? Daarvoor hebben we een oplossing bedacht, die we in optie aanbieden.”

Polsbandsleutel

Het gaat om een polsband waarin een sensor zit ingebouwd die je toelaat om de auto te vergrendelen. “Openen en sluiten doe je aan de ‘D’ van Discovery op de kofferklep”, toont Virk. “De autosleutel zelf kan je in de koffer bewaren. Wanneer de polsband actief is, wordt de eigenlijke autosleutel vergrendeld. Iemand die zou inbreken in je auto terwijl je op pad bent, heeft op dat moment niets aan de autosleutel. De polssleutel zelf laadt bij met energie van de auto, terwijl je rijdt. Daar hoef je dus ook niets bijkomend voor te doen.”

Spotify

Het is maar één van de vele snufjes waarmee de nieuwe Discovery het onderscheid maakt. Zo valt ook zijn diversiteit aan zelfontworpen applicaties op. “We hebben onze eigen Spotify-app gemaakt in samenwerking met Spotify die ons toelaat om eigen afspeellijsten voor te stellen. Waarom niet gewoon via Apple Car Play of Android Auto werken? Omdat we het gevoel hebben dat onze eigen applicaties beter zijn. Dan hoeven we ook niet slaafs te volgen maar kunnen we sneller op trends inspelen.”

Horloge

De nieuwe Discovery belooft in elk geval het neusje van de zalm te worden inzake onlinemogelijkheden in de auto. Via een 4G hotspot kan hij tot acht toestellen toegang tot internet verschaffen, er zijn 9 USB-poorten om toestellen te laden tijdens het rijden en 6 12 Volt-laadpunten. De slimme navigatie loodst je nadat je de auto hebt geparkeerd verder via de smartphone tot je op je eindbestemming bent, maar het systeem leert bijvoorbeeld ook je dagelijkse pendelbewegingen en geeft je daarbij niet alleen de geschatte aankomsttijd maar ook snellere routes bij verkeersproblemen. Ook leuk: hij kan anderen verwittigen dat je wat later zal zijn door het verkeer. En met de apps voor de slimme horloges van Apple en Android kan je aan je pols op elk moment checken hoeveel brandstof je auto nog in de tank heeft. Of wat gedacht van een bijkomend opbergvak achter het bedieningspaneel van de airco?

Ook de accessoires zijn doordacht, zoals de verwijderbare tent die je in de koffer kan bevestigen. Nee, niet om te kamperen, maar om de run naar het containerpark properder te doen verlopen. Handig.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer