Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Reportage Goodwood Revival

Reportage: Goodwood Revival

Zilverpijlen rijden uit

28.09.2012

Voor het eerst sinds ze echt raceten, voor de Tweede Wereldoorlog, waren de legendarische Zilverpijlen van Auto Union (nu Audi) en Mercedes nog eens samen in actie te zien. Wij waren er bij.

De Goodwood Revival is een echte oldtimerrace, in tegenstelling tot het Goodwood Festival of Speed, dat een heuvelklim is. Voor het eerst waren zowel Mercedes als Audi bereid gevonden om hun kostbare Zilverpijlen nog eens samen te brengen voor een race.

Demonstratie… Nu ja

Gallerij: Reportage Goodwood RevivalGeen echte race weliswaar, maar een demonstratierace. Verder dan dat vielen de verzekeraars niet te pushen, en zelfs dan nog zullen ze badend in het angstzweet het verloop van de race hebben gevolgd. Want zowel Audi als Mercedes hadden toppiloten ingeschakeld voor het evenement. Legendes als onze Jacky Ickx en Frank Biela gingen met de Auto Unions de strijd aan met de Mercedessen met de lange neus, bestuurd door kleppers als Jackie Stewart en Jochen Mass. Hoewel het allemaal maar voor de gein was, leefde de strijd toch terug op tussen de Mercedessen met de lange neus (met motor voorin) en de Auto Unions met de stompe neus (en motor achter de piloot). De vooroorlogse tijden keerden weer.

Naast Ickx was er nog een Belgische inbreng, want Audi-importeur D’Ieteren mocht de Auto Union Type A voorrijden, één van slechts twee Auto Union Zilverpijlen in privé-bezit. De andere is in handen van Bernie Ecclestone.

Gallerij: Reportage Goodwood RevivalHoewel geen echte race, bleek toch al snel dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zoals hier Jackie Stewart aantoont met een iets te enthousiaste passage over de boordstenen. Maar ook dan blijft een drievoudig wereldkampioen zelfs op 71 nog steeds van een ander kaliber dan gewone stervelingen, want de Schot loodste zijn Mercedes weer keurig naar de piste. Niks gebeurd, of het moet de hartaanval van de verzekeraar geweest zijn. Geniet vooral van de beeldenreeks van onze fotograaf, die zelf ook even teruggeflitst werd naar een ander tijdperk.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.