Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Reportage Autosalon van Parijs 2018

Reportage: Autosalon van Parijs 2018

De vijf toppers van Parijs

03.10.2018

Gemengde signalen vanop het autosalon van Parijs. Er viel niet naast de vele afwezigen te kijken, en ook de straffe taal van grote CEO’s bleef achterwege. Maar enkele merken maakten van de gelegenheid gebruik om zich in de kijker te fietsen.

Gallerij: Reportage Autosalon van Parijs 2018Geen Fiat, geen Jeep, geen Ford, geen Opel, geen Volvo… het begint door te wegen op het grote autosalon van Parijs, dat steeds moeilijker zijn Mondial-benaming kan waarmaken. BMW kaapte de show met drie grote premières: de nieuwe BMW 3-reeks, de BMW Z4 en de BMW 8-reeks Coupé. Ook Audi en Porsche – Duitse merken – hielpen de Franse show aan wat fraaie showstukken. Maar het zijn vooral deze vijf – een geheel eigenzinnige keuze - die ons zijn bijgebleven.

Kia Niro EV

Gallerij: Reportage Autosalon van Parijs 2018Kia liet een Niro EV vanuit de Auvergne naar het salon in Parijs afzakken om het rijbereik te staven, al vertelde het niet exact van waar de Niro EV vertrokken was. Maar goed, een rijbereik van 485 kilometer is indrukwekkend, en dat hij 204 pk ontwikkelt met zijn elektrische motor is al net zo leuk. De schakellepels aan het stuur dienen om de niveaus van remenergierecuperatie te selecteren. De prijs is nog niet bekend, maar ligt vast in de buurt van de 38.400 euro van de Hyundai Kona Electric. Nog een nadeel: aan een 50 kWh snellaadpaal heeft hij 75 minuten nodig om 80 procent te laden, aan een gewoon stopcontact is bijna 24 uur nodig voor een laadbeurt.

Ferrari Monza SP1

Gallerij: Reportage Autosalon van Parijs 2018Hoeveel stuks er komen en wat de prijs is, wilde Ferrari niet meegeven bij de wereldpremière van de Monza SP1 en SP2. Twee barchetta’s zoals Ferrari die in de jaren ’50 ook zelf maakte. De SP1 heeft slechts plaats voor één persoon, in de SP2 zijn dat er toch al twee.

Het koetswerk is een creatie van Ferrari’s eigen designdepartement en past binnen de Icona Ferrari-reeks waarmee het merk een ode wil brengen aan zijn eigen erfgoed. “Om onze beste klanten een plezier te doen.” Die zullen zich niet vervelen. De mechaniek komt van de Ferrari 812 Superfast, met atmosferische V12-motor met 810 pk.

Tesla Model 3

Gallerij: Reportage Autosalon van Parijs 2018We hebben er al zoveel over gehoord, nu was hij in Parijs ook officieel op de Tesla-stand te zien. De Model 3 ziet er goed uit, met een knap interieur en grappige eigenzinnige kenmerken als de deurgrepen die je moet indrukken. Alleen lijkt de afwerkingskwaliteit niet helemaal je dat, afgaand op het model in Parijs. De definitieve prijs staat ook nog niet vast, voorlopig hanteert Tesla alleen een richtprijs van 35.000 euro. En wie er nog geen besteld heeft, moet niet hopen aan de beurt te komen bij de eerste leveringen begin 2019. De wachttijd bedraagt nu 12 tot 18 maanden.

Toyota Rav4

Gallerij: Reportage Autosalon van Parijs 2018Naast BMW en Audi had ook Toyota flink wat nieuws te melden op zijn stand. Hoe spits de nieuwe Corolla eruit zou zien, wisten we al van in Genève. En ook de Camry keert na een lange afwezigheid terug. En voor de vijfde generatie van de Rav4 grijpt Toyota radicaal naar een stoerdere vormtaal. Hij heeft iets van een mini-Land Cruiser, niet? Hij krijgt een hybride aandrijving met in totaal 222 pk, en vierwiellaandrijving. Hij lijkt langer dan zijn voorganger, maar is in de praktijk een halve centimeter korter (4,6 meter). In de breedte komt er wel een centimeter bij. De CO2-uitstoot bedraagt 102 g/km.

Peugeot Rifter Dangel

Gallerij: Reportage Autosalon van Parijs 2018We moeten nog tot het derde kwartaal van 2019 wachten vooraleer de Franse 4x4-specialist de offroad-versie van de Rifter lanceert. De bestelwagenversie komt al begin 2019. Er is keuze uit een stoere voorwielaandrijver, waarvan de aanpassingen 1.800 euro extra – exclusief BTW – kosten. Wie de echte 4x4 wil met 2 centimeter meer bodemspeling en Dangels eigen viscokoppeling, betaalt 6.400 euro extra (exclusief BTW). In het interieur vind je een schakelknop om tussen 2WD en 4WD te kiezen. Voor het eerst brengt Dangel naast de Peugeot ook 4x4-versies van de Citroën Berlingo, de Opel Combo en ook de Vauxhall-versie.

Gallerij: Reportage Autosalon van Parijs 2018

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.