Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Volvo frist op – Allemaal in het nieuw

De (Belgische) S60 en XC 60, de V60, de V70 en de XC 70 en de S80: Volvo steekt quasi alles in het nieuw. De opfrisbeurt is bovendien meer dan wat cosmetica, er debuteert ook heel wat nieuwe techniek.

Je kan de gefacelifte S60, V60 en XC 60 herkennen aan de nieuwe lichtblokken, ander bumperdesigner en – gek voor een facelift – het verdwijnen van chroom rond het radiatorrooster.

Het interieur beschikt over nieuwe bekledingen en andere houtopsmuk. In optie kan je nieuwe sportstoelen bestellen. Alle drie de modellen kunnen overigens beschikken over vier chassisafstellingen. Standaard krijgt de 60-reeks een Dynamic onderstel. Maar Comfort is eveneens mogelijk, net als Sport. Terwijl met Four-C uit de drie afstellingen kan worden gekozen.

Eerste diesel plug-in hybride

Technologisch hoogstandje in het 60-gamma wordt de V60 plug-in hybrid, een combinatie van turbodiesel met elektrische motor. De eerste ‘Pure Limited’ versies zijn allen uitverkocht. Nu start de serieproductie, al is voor het eerste jaar de volledige productie van 5.000 stuks reeds uitverkocht. Volvo onderzoekt of het de productie nog kan opdrijven.

De plug-in hybride beschikt over de bekende 2.4 vijfcilinder diesel (215 pk). Een elektrische motor voegt daar nog 68 pk aan toe. Elektrisch moet hij tot 50 kilometer ver kunnen rijden. Wanneer beide motoren samenwerken, is een sprint naar 100 in 6,1 seconden mogelijk.

Zuiniger en internet

Ook bij de V70, de XC 70 en de S80 heeft Volvo voor- en achterkant herwerkt. Tegelijk werden de klassieke motoren wat zuiniger. Zo verbruikt de S80 met de 1.6 diesel (115 pk) gemiddeld nog 4,1 l/100 km (CO2: 109 gr/km). Volgens Volvo. De V70 met dezelfde motor doet nauwelijks onder, met 4,2 liter en 111 gram CO2.

In alle modellen plant Volvo een Sensus Connected Touch infotainment systeem. Daarbij is het in een stilstaand voertuig mogelijk te surfen op het internet via een 3G-stick of een smartphone. Internetradio, muziekstreaming en navigatie via Google Maps is eveneens geïntegreerd.

Alle auto’s krijgen een actief grootlicht, dat dimt wanneer een sensor een tegenligger registreert. De voorruit is verwarmd. De productie van de nieuwe modellen start in mei, over prijswijzigingen is nog niets bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer