Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Volvo FlexiFuel – Volvo V70 & S80 nu ook als FlexiFuel

Volvo breidt het aanbod aan FlexiFuel varianten sterk uit. Behalve de C30, S40 en V50 zal Volvo vanaf dit najaar ook de V70 en S80 gaan leveren als FlexiFuel variant. Bovendien staat er een nieuwe vijfcilinder FlexiFuel-motor op het programma.

De Zweedse autofabrikanten Volvo en Saab zijn samen met Ford absolute pioniers als het om bio-ethanol gaat. De drie merken hebben een uitgebreid leveringsgamma aan FlexiFuel-modellen die geschikt zijn voor het rijden op zowel benzine als bio-ethanol (E85). Volvo breidt het gamma aan FlexiFuel modellen binnenkort uit met de V70 en S80.

Twee FlexiFuel-motoren voor V70 en S80

De V70 en S80 worden in eerste instantie leverbaar met de nieuwe 2.0F-motor die goed is voor een vermogen van 145 pk en een koppel van 185 Nm. De motor is gebaseerd op de bestaande 2.0 liter benzinemotor, maar op tal van punten aangepast. Dit omdat bio-ethanol voor bepaalde materialen agressiever is dan benzine. Zo is de krachtbron daarom ook voorzien van andere brandstofslangen, kleppen en pakkingen. Vanaf het voorjaar van 2008 zal Volvo ook een 200 pk sterke 2.5 liter vijfcilinder turbo FlexiFuel motor gaan leveren in de V70 en S80. In totaal zijn er dan vijf modellen met FlexiFuel motoren. De C30, S40 en V50 zijn leverbaar met de 1.8F en de V70 en S80 zijn leverbaar met zowel de 2.0F als de 2.5FT (voorzien van een turbo).

Volvo aan het woord

"Wij zijn absoluut overtuigd van de mogelijkheden die FlexiFuel biedt, ook in de grotere modellen. Daarom gaan we de komende jaren verder met de invoering ervan. Deze stap zetten we onder invloed van de groeiende beschikbaarheid van biobrandstoffen in heel Europa. Wat verder zou bijdragen aan de ontwikkeling van biobrandstoffen zijn standaarden voor bio-ethanol en richtlijnen voor duurzame productie ervan binnen de Europese Unie" stelt Lex Kerssemakers, Senior Vice President Brand, Business and Product Strategy bij Volvo Cars.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer