Autosalon Genève 2013
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Presentatie Skoda Octavia Combi

Presentatie: Skoda Octavia Combi

Nog meer ruimte

25.02.2013

Met de derde generatie van zijn Octavia Combi, maakt Skoda nog meer werk van de reeds onklopbare prijs/ruimte-verhouding. We gaan hem ontdekken in Genève.

Zoals de berline waarmee we enkele weken geleden nog reden, is ook de Octavia Combi gebaseerd op het MQB-platform van de VW-groep, dat van de nieuwe VW Golf en de Audi A3. Skoda voegde 9 cm in de lengte toe. Hierdoor ziet de break zijn koffer groeien tot 610 liter, een toename met 30 liter. Hij wordt meteen de referentie in zijn segment. Net als de Mazda 6 SW heeft ook de Octavia Combi hendels vlakbij de achterklep waarmee je de achterbank kan neerklappen. Hierdoor komt een laadvolume vrij van 1.740 liter. Wie lange objecten vervoert, zal het appreciëren dat voortaan ook de leuning van de passagiersstoel volledig plat kan. Onder de dubbele laadvloer steken nog opbergvakken waar je de noodkit kwijt kan, of de fluohesjes of de dakdragers.

Zes motoren

Gallerij: Presentatie Skoda Octavia CombiDe Octavia Combi zou over hetzelfde motorenpallet moeten beschikken als de berline. Dat betekent vier benzineblokken, gaande van de 1.2 TSI met 85 pk (manuele vijfbak) naar de 1.2 TSI met 105 pk (zesbak), de 1.4 TSI met 140 pk en de 1.8 TSI met 177 pk. Beide laatste zijn ook beschikbaar met de zeventraps DSG versnellingsbak, naast de manuele bak. Bij de diesels is er de 1.6 TDI met 105 pk en de 2.0 TDI met 150 pk, beide ofwel met manuele zesbak of met DSG. In afwachting van de Scout komt er ook een 4x4-versie. Op 5 maart beleeft de Octavia Combi zijn debuut op het Autosalon van Genève. In juni komt hij bij de dealers.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.