Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Renault-Gordini – Renault wekt Gordini weer tot leven

“De kleine blauwe ‘bommen’ met twee witte strepen keren terug!”, zo kondigt Renault met trots de wederkeer van de naam Gordini aan. De samenwerking met het eveneens Franse Gordini staat voor één van de mooiste bladzijden uit de sportieve geschiedenis van het Renault.

Oprichter Amédée Gordini ontwikkelde in het verleden bijna tweehonderdduizend sportieve auto's op basis van bestaande Renaults. Talloze bestuurders die gek zijn op sportieve sensaties en emoties werden met de Gordini´s kippenvel bezorgd. En binnenkort keren die blauwe spannende Renault Gordini's met de kenmerkende witte strepen weer terug ter aanvulling van de huidige Twingo RS, Clio RS en Mégane RS.

Nog twee weken Renault zal de comeback van Gordini aftrappen met de Twingo Gordini RS die op 25 november zal worden voorgesteld in het Atelier Renault op de Champs Elysées. In het voorjaar van 2010 staat de lancering ervan gepland en enkele maanden later volgt de Clio Gordini RS. Of er ook een Mégane Gordini RS verschijnt is onduidelijk. Details van deze komende Gordini's worden nog geheim gehouden, maar als de auto's hetzelfde weten op te wekken als wat ze in de jaren '60 deden belooft het wat te worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer