Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Presentatie Renault Alaskan Concept

Presentatie: Renault Alaskan Concept

Renault gaat Amarok achterna

06.09.2015

Vandaag is één op drie verkochte bedrijfsvoertuigen een pick-up. Dat hebben ze bij Renault ook in de smiezen. Daarom komt het merk enkele maanden nadat Dacia de Oroch presenteerde, met deze Alaskan Concept. Die heeft zijn zinnen gezet op de VW Amarok.

Gallerij: Presentatie Renault Alaskan ConceptRenault koestert de ambitie om ‘incontournable’ te worden bij de pick-ups. Bewijzen nodig? Het eerste dateert van juni. Toen mocht Renault-dochter Dacia op het Autosalon van Buenos Aires de Oroch voorstellen. Toen klonk het nog dat de Duster Oroch vooral bedoeld was voor de Latijns-Amerikaanse markten. Nu wordt al veel duidelijker gezegd dat een lancering in Europa ook tot de mogelijkheden behoort. Bij Dacia hoor je ze alvast niet klagen.

Gallerij: Presentatie Renault Alaskan ConceptHet tweede bewijs? Daarvoor trokken we op 3 september naar Parijs. Aan het einde van een voorstelling die geheel en al gewijd was aan de bedrijfsvoertuigen, dook ineens een Renault pick-up op die in de 1 ton-klasse moet komen meespelen. Het was nog wel onder het mom van een show car – pardon, show truck – dat Renault de Alaskan Concept presenteerde, maar het is voor iedereen duidelijk dat deze een nauwelijks verhulde voorbode is van een echte Renault pick-up. Renault bevestigde overigens dat het definitieve seriemodel in het eerste kwartaal van 2016 wordt voorgesteld. De lancering is dan weer gepland voor begin 2017, er is dus nog even geduld nodig.

DNA van Nissan

Gallerij: Presentatie Renault Alaskan ConceptRenault was nog karig met de technische details, maar je hoeft geen kenner te zijn om gelijkenissen te vermoeden met de Nissan Navara NP300, die in Frankfurt wordt onthuld nog deze maand. De Renault Alaskan komt in elk geval zo dominant over als je hier op de foto’s ziet, terwijl zijn gezicht duidelijke overeenkomsten heeft met de net gepresenteerde Renault Talisman. Hij staat hier op indrukwekkende 21 duimswielen en heeft zowel voor- als achteraan led-lichten. Zoals gezegd, zal hij een laadvermogen van één ton hebben.

Om deze pick-up voort te bewegen, rekent Renault op een motor die we al kennen uit de Master bestelwagen. Het gaat om een viercilinder biturbodiesel, in de lengte geplaatst. Het 2.3 dCi blok krijgt twee versies, een 135 pk met 340 Nm en 165 pk met 360 Nm. Renault laat wel al verstaan dat er nog meer motorkeuzes op komst zijn, alsook verschillende afwerkingen. De Alaskan zal zo een gewone cabine krijgen, een dubbele cabine en zelfs een versie met uitgestrekte cabine. De prijs is nog niet bekend, maar we vermoeden dat hij in de buurt zal komen van die van de Nissan Navara NP300, te weten 26.000 euro.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.