Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Porsche Panamera – Panamera ook als hybride

Porsche heeft officieel laten weten dat de nieuwe Panamera er ook als hybride zal komen. Qua techniek maakt Porsche uiteraard gebruik van de hybride-componenten uit de Cayenne Hybrid en het model volgt na de marktintroductie in 2009.

Porsche zal in 2009 de Panamera presenteren. Deze vierdeurs Gran Turismo is de eerste ´sedan´ van de Duitse sportautobouwer en moet klanten weten weg te snoepen bij Aston Martin (Rapide) en Mercedes (CLS AMG). Ondanks dat er nog geen officiële informatie bekend is gemaakt over het motorengamma gokken wij het op een 3.5 liter V6, een V8 en een bi-turbo V8. Om de concurrenten echt bang te kunnen maken zal de V10 uit de Carrera GT mogelijk ook zijn intrede maken in de Panamera. Het enige dat Porsche officieel heeft losgelaten is dat de Panamera er ook komt als hybride. En voor de techniek wordt uiteraard gebruik gemaakt van de Cayenne Hybrid.

Hybrid Drive

De Hybrid Drive in de Panamera maakt het mogelijk om een gemiddeld brandstofverbruik van ´slechts´ 9,0 l/100 km te realiseren. Om de rijeigenschappen zo min mogelijk nadelig te beïnvloeden is de techniek goed verdeeld. Zo zien we dat het accupakket achterin ligt en is de hybridemodule tussen de motor en versnellingsbak gemonteerd. Porsche biedt de bestuurder de mogelijkheid om op verschillende manieren te rijden. In stadsverkeer kan geheel emissievrij (elektrisch) worden gereden. Wanneer de situatie om veel vermogen vraagt kan de elektromotor worden geassisteerd door de brandstofmotor. Porsche garandeert daarbij dat de merkwaarden van Porsche hierdoor niet zullen worden aangetast en de Panamera Hybrid rijdt als een echte Porsche.

2009

De Panamera zal in 2009 zijn werelddebuut maken. De Hybrid-versie volgt in een later stadium en zal afhankelijk van de marktwensen in diverse landen worden gepresenteerd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer