Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Peugeot RC – Esthetisch milieuverantwoord

Peugeot toont op de Autosalon van Parijs de spectaculaire concept RC…, een vierdeurscoupé met hybridetechniek. De officiele naam zal tijdens de show in oktober worden bekendgemaakt. Nu is het nog een pseudoniem met een drietal puntjes.

Begin oktober tijdens de Autosalon van Parijs onthuld Peugeot de RC, een prachtige conceptcar die bedoeld is om het gat tussen de RC hearts en RC diamonds; en de 908 RC op te vangen. Volgens Peugeot ontbrak het nog aan een coupé ´Grand Tourisme´ zoals de RC Met dit studiemodel laat Peugeot een deel van haar kunnen zien en geeft alvast ons een blik in de toekomstige stilistische, mechanische en technologische snufjes waarmee het Franse merk ons te komen jaren gaat verrassen.

Milieuvriendelijk Het idee achter deze RC is om een betaalbare 4-deurs auto te creëren met voldoende ruimte voor vier personen en ook nog eens rekening houdt met het milieu. De RC is dan ook voorzien van hybridetechnologie en boekt efficiënte prestaties wat betreft rijgedrag. Ondanks zijn relatief hoge vermogen van 313 pk stoot de auto slechts 109 g/km CO2 uit. Peugeot toont hiermee aan dat milieuvriendelijkheid en rijplezier wel degelijk samen kunnen gaan. Hoe het studiemodel officieel wordt in oktober bekendgemaakt. Tot dan zal de auto bekend staan onder deze pseudoniem met drietal puntjes.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer