Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Nissan Round Box – Hippe roadster

Nissan toont in Tokyo een vierpersoons cabriolet onder de naam Round Box.

Met de conceptcar Round Box probeert Nissan een jong publiek te enthousiasmeren. Met de Round Box probeert Nissan de inzittenden een gevoel van snelheid en senstatie te geven. De kleine ramen onderin de voorportieren zouden hier mede voor moeten zorgen. Ook het open karakter van de wagen versterkt het snelheidsgevoel.

'Play Catch' systeem

De wielen van het studiemodel zijn op de hoeken van de auto geplaatst om de inzittenden optimale ruimte te geven. Binnenin de wagen valt direct het grote dashboard op. Hierin heeft Nissan een groot touchscreen verwerkt waarop alle gegevens van de auto worden weer gegeven. Maar dat is niet het enige. Bestuurder en passagiers hebben hun eigen scherm waarop ze informatie kunnen zoeken en weergeven. Zo kunnen de passagiers op hun scherm al een leuk hotel opzoeken en deze doorsturen naar de navigatie van de bestuurder. Deze ziet dan op zijn scherm waar hij heen moet. Nissan noemt die hun interactieve 'Play Catch' systeem.

Turbomotor met CVT

Onder de kap ligt een direct ingespoten turbomotor. Specificaties worden door Nissan niet meegegeven. Wel benadrukt men dat de Round Box milieuvriendelijk is. De motor is gekoppeld aan een CVT. Ook is de wagen uitgerust met de systemen uit Nissan´s Safety Shield concept. Dit bestaat onder andere uit 'Around View Monitor' en het 'Distance Control Assist System (DCAS)'.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer