Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Nissan Intima concept – Warm interieur

De Nissan Intima concept is één van de vele Nissan conceptcars in Tokyo. Het gaat in deze conceptcar meer om het interieur dan om het exterieur. Nissan gebruikt de term ‘Modern Living’ voor de designtaal die hier gevoerd is.

De Intima concept heeft dan ook een bijzonder ‘warm’ interieur. Maar voordat we naar binnen gaan, nemen we de buitenkant onder de loep. Dit is volgens de ontwerper een combinatie van twee verschillende richtingen. Namelijk strakke lijnen gecombineerd met vloeiende organische vlakken. Het geheel ziet er in ieder geval strak en gestroomlijnd uit. De golvende voorbumper loopt door via de zijkant in de achterbumper. Ook opvallend is het dak dat gekenmerkd wordt door het grote glazen deel. Dit zorgt voor veel licht in de auto. Opvallend genoeg oogt het exterieur zeer realistisch en zou het model naar onze mening zomaar kunnen worden doorontwikkeld tot een productiemodel.

Suïcidedoors

Voordat we in het interieur belanden valt gelijk de opening op. Het voor- en achterportier openen namelijk veel verder dan normaal en de achterste ook nog eens tegengesteld. Een zogenoemde suïcidedoor. Maar de ontwerpers vonden de grote opening nog niet genoeg om de instap te vergemakkelijken. De voorstoelen kunnen nog eens 80° gedraaid worden voor een nog betere en gemakkelijkere instap.

Interieur

Dan eindelijk het interieur. Hier lijkt kosten noch moeite gespaard te zijn om de passagiers een gevoel van luxe te bezorgen. Het hout gecombineerd met het leer zorgt voor een warme uitstraling. Terwijl de blauwe bedieningspanelen in de middenconsole en het blauwe instrumentarium zorgen voor een hightech tintje. Ook helpt het grote rechthoekige display hier aan mee. Samen zorgt het voor een fraai geheel. Nu maar hopen dat Nissan het ook in toekomstige productiemodellen toe gaat passen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer