Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Presentatie Nissan Intima concept

Presentatie: Nissan Intima concept

Warm interieur

19.10.2007

De Nissan Intima concept is één van de vele Nissan conceptcars in Tokyo. Het gaat in deze conceptcar meer om het interieur dan om het exterieur. Nissan gebruikt de term ‘Modern Living’ voor de designtaal die hier gevoerd is. De Intima concept heeft dan ook een bijzonder ‘warm’ interieur.
Maar voordat we naar binnen gaan, nemen we de buitenkant onder de loep. Dit is volgens de ontwerper een combinatie van twee verschillende richtingen. Namelijk strakke lijnen gecombineerd met vloeiende organische vlakken. Het geheel ziet er in ieder geval strak en gestroomlijnd uit. De golvende voorbumper loopt door via de zijkant in de achterbumper. Ook opvallend is het dak dat gekenmerkd wordt door het grote glazen deel. Dit zorgt voor veel licht in de auto. Opvallend genoeg oogt het exterieur zeer realistisch en zou het model naar onze mening zomaar kunnen worden doorontwikkeld tot een productiemodel.

Suïcidedoors

Gallerij: Presentatie Nissan Intima conceptVoordat we in het interieur belanden valt gelijk de opening op. Het voor- en achterportier openen namelijk veel verder dan normaal en de achterste ook nog eens tegengesteld. Een zogenoemde suïcidedoor. Maar de ontwerpers vonden de grote opening nog niet genoeg om de instap te vergemakkelijken. De voorstoelen kunnen nog eens 80° gedraaid worden voor een nog betere en gemakkelijkere instap.

Interieur

Gallerij: Presentatie Nissan Intima conceptDan eindelijk het interieur. Hier lijkt kosten noch moeite gespaard te zijn om de passagiers een gevoel van luxe te bezorgen. Het hout gecombineerd met het leer zorgt voor een warme uitstraling. Terwijl de blauwe bedieningspanelen in de middenconsole en het blauwe instrumentarium zorgen voor een hightech tintje. Ook helpt het grote rechthoekige display hier aan mee. Samen zorgt het voor een fraai geheel. Nu maar hopen dat Nissan het ook in toekomstige productiemodellen toe gaat passen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.