Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Nissan GT-R – Specificaties Nissan GT-R Spec-V openbaar

Nissan komt binnenkort met de GT-R Spec-V. Een snellere versie met 527 pk en circa 600 Nm koppel. Tegelijkertijd is het gewicht van deze über GT-R iets afgeslankt voor nog betere prestaties.

De automedia lijkt niet genoeg te krijgen van de nieuwe Nissan GT-R. De auto deed menig sportwagenfabrikant versteld staan door z'n enorme prestaties op zowel de openbare weg als het circuit. Vanaf het moment dat de orderboeken opengingen, hebben al talloze klanten hun handtekening onder de koopovereenkomst gezet. De auto is wereldwijd zo populair dat de orders de productie lijken te overstijgen. Volgend jaar maart zullen de eerste Nederlandse eigenaren hun GT-R bij Nissan-dealer Visscher in Amsterdam kunnen ophalen. Het is namelijk de enige officiële dealer die de GT-R mag verkopen.

Nog snellere Spec-V Om te zorgen dat de spotlights blijvend op de GT-R schijnen, komt Nissan binnenkort met een nog snellere versie van de GT-R, de Spec-V. Het is nog onduidelijk welke bijzondere eigenschappen deze versie allemaal bezit. Echter heeft de Amerikaanse media al een aantal specificaties weten te bemachtigen. Nissan maakt de Spec-V nog sneller door de achterbank achterwege te laten. Hiermee wordt zo'n 90 kilo bespaard. De 3.8 liter V6-twinturbomotor krijgt er 47 pk en levert vervolgens een totaal vermogen van 527 pk. Het koppel bedraagt een kleine 600 Nm tussen de 3.200 en 5.200 tpm. In de Verenigde Staten gaat de über GT-R bijna twee keer zoveel kosten als de 'normale' versie. Daar staat de auto in het voorjaar van 2009 bij de dealers. Mocht de GT-R Spec-V ook naar Europa komen dan zal de prijs hier waarschijnlijk ook een stuk hoger liggen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer