Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Presentatie: Mitsubishi Concept-cX

Presentatie: Mitsubishi Concept-cX

Opvallende crossover

04.09.2007

Mitsubishi heeft de Concept-cX onthuld, een kleine crossover. De Concept-cX houdt het midden tussen een SUV en een hatchback en kan dan ook zeker als een crossover worden gezien. Onder de motorkap ligt een zeer zuinige en schone 1.8 liter dieselmotor met aandrijving op alle vier de wielen.

Presentatie Mitsubishi Concept-cXMitsubishi kan bogen op zeventig jaar 4WD-ervaring. En om dit nog eens extra te onderstrepen presenteert Mitsubishi op de IAA in Frankfurt een kleine SUV. De Concept-cX wordt qua formaat gepositioneerd onder de Outlander en zou zomaar eens een basis kunnen vormen voor een productiemodel. Het model houdt daarbij het midden tussen een SUV als de Outlander en een sedan als de Lancer, maar het is tevens een hatchback. De auto meet een lengte van 4,10 m en heeft de kenmerkende ´Jet Fighter´ grille zoals we die kennen van de nieuwe Lancer. De achterzijde wordt gekenmerkt door een opvallend design met een dubbele achterklep.

Zuinige en schone dieselmotor

Presentatie Mitsubishi Concept-cXIn het interieur is gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Zo heeft Mitsubishi een speciale plasticsoort toegepast die is gemaakt van bamboo en andere plantensoorten. Maar ook onder de motorkap is rekening gehouden met het milieu. Mitsubishi monteert in de Concept-cX een volledig nieuwe 1.8 liter dieselmotor voorzien van een variabele turbo. De motor is gekoppeld aan een speciale NOx-katalysator en een roetfilter en voldoet daardoor aan de Euro5-emissienorm. Voor de overbrenging is de motor gekoppeld aan een nieuwe Twin Clutch sporttransmissie die het vermogen via elektrische vierwielaandrijving op de weg overbrengt.

Productiekansen?

Op de IAA in Frankfurt beleeft de Concept-cX zijn werelddebuut. Zoals gezegd zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat Mitsubishi het model in het modellengamma op zal gaan nemen. Wanneer dat het geval is zullen er nog enkele jaren ontwikkeling aan vooraf gaan.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.