Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Presentatie: Mitsubishi Concept-cX

Presentatie: Mitsubishi Concept-cX

Compacte SUV-concept

01.08.2007

Op de IAA in Frankfurt presenteert Mitsubishi de Concept-cX. Deze conceptcar van een kleine SUV geeft een hint richting de toekomst. Het model zou zomaar eens onder de Outlander in het modellengamma kunnen worden opgenomen. Veel aandacht is er bij de Concept-cX voor zijn relatief schone aandrijflijn.

Presentatie Mitsubishi Concept-cXMitsubishi kan bogen op zeventig jaar 4WD-ervaring. En om dit nog eens extra te onderstrepen presenteert Mitsubishi op de IAA in Frankfurt een kleine SUV. De Concept-cX wordt qua formaat gepositioneerd onder de Outlander en zou zomaar eens een basis kunnen vormen voor een productiemodel. Het model houdt daarbij het midden tussen een SUV als de Outlander en een sedan als de Lancer. De auto meet een lengte van 4,10 m en heeft de kenmerkende ´Jet Fighter´ grille zoals we die kennen van de nieuwe Lancer.

Dieselmotor

Veel aandacht gaat er bij Mitsubishi uit naar de aandrijflijn van de Concept-cX. Onder de motorkap ligt namelijk een 1.8 liter dieselmotor voorzien van een halfautomatische versnellingsbak. De motor geeft een voorproefje van een serie nieuwe aandrijflijnen die in de loop van 2009 beschikbaar zullen komen. De dieselmotoren voldoen aan de Euro5-normen en deze krachtbron is voorzien van een turbocompressor met variabele geometrie. Uiteraard voorzien van een dieselpartikelfilter moet de motor voldoen aan de moderne eisen op het gebied van uitlaatemissie.

Onthulling in Frankfurt

Officieel wordt de Concept-cX op de IAA in Frankfurt onthuld. Mitsubishi zal tegen die tijd meer bekend maken over de conceptcar, de toekomstplannen van dit model en over de nieuwe motoren.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.