Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Presentatie: MINI Riksja

Presentatie: MINI Riksja

Moderne Riksja van MINI

21.08.2008

MINI doet de fietstaxi Riksja (of Rickshaw) herleven tijdens de Olympische Spelen in Beijing. Deze zeer speciale MINI´s zijn in de straten van Beijing te vinden waar ze worden ingezet als taxi´s. Op een ludieke wijze maakt MINI hiermee haar entree op de Chinese markt.

De Riksja is een eeuwenoud vervoermiddel dat eind 1800 al werd ingezet in Azië. Voornamelijk de rijken maakten gebruik van het 1 á 2 persoons vervoermiddel dat door pure spierkracht werd voortbewogen. In eerste instantie was het een mens dat de Riksja te voet trok. Laten werden er fietsen omgebouwd tot Riksja. Dat laatste heeft ook Mini gedaan.

MINI Clubman als basis
Mini RiksjaAls basis is een Mini Clubman ingezet. De Clubman werd door de helft gezaagd en er werd een fiets voor gemonteerd. We kunnen ons voorstellen dat er flink wat beenspieren voor nodig zijn om deze MINI Riksja in beweging te zetten, maar het idee is leuk. MINI zet het unieke vervoersmiddel dan ook in tijdens de Olympische Spelen en krijgt hiermee gegarandeerd leuke publiciteit.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.