Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mini Pickup – Exclusieve Mini Pickup van Pioneer

Dit is één van de meest exclusieve Mini´s ter wereld; een Mini Pickup. Pioneer heeft de auto speciaal laten bouwen om zodoende als demowagen te kunnen functioneren.

De Mini Pickup heeft een geheel eigen stijl, is voorzien van een speciale kleur en uiteraard volgehangen met moderne Pioneer apparatuur. Pioneer wil in Europa de komende tijd de aandacht vestigen op het feit dat Fun, Design en Mobile Entertainment hand in hand kunnen gaan. Daarvoor nam het merk geen halve maatregelen en liet een exclusieve Mini Pickup bouwen. Als basis voor het model werd een Mini Cabriolet genomen. Daarbij werd er een bodykit van MS Design gemonteerd en worden de wielkasten opgevuld door witte 18 inch lichtmetalen wielen van Parotech. De lak werd gespoten in een combinatie van chocoladebruin en wit (mat). Bovendien kregen de koplampen een donkere tint en werd het onderstel met 60 mm verlaagd. Het resultaat is een superexclusieve Mini Pickup die enerzijds een moderne uitstraling heeft en anderzijds ook een klassieke touch.

Chocoladebruin leer

Minstens zo rigoureus als het exterieur werd ook het interieur verbouwd. Recaro heeft speciaal voor dit model stoelen op maat gemaakt. De kuipstoelen zijn bekleed met chocoladebruin leder. Dat materiaal is ook terug te vinden op het speciale stuurwiel en in de deurpanelen. Verder is een groot deel van het interieur in wit gespoten. De middenconsole werd compleet op maat gemaakt wat ook geldt voor de deurpanelen. Dat alles om ruimte te bieden aan de grote hoeveelheid Pioneer-onderdelen.

Pioneer componenten

Een digitale processor (DEXQ-P90), 2 digitale versterkers (PRS-D210), 1 digitale versterker (PRS-D410), 1 SPL-versterker van het type PRS-D2000SPL en 2 SPL-versterkers van het type PRS-D1200SPL worden aangestuurd door de AVH-P4000DVD en de AXM-P90RS. Het is indrukwekkend wat Pioneer allemaal monteert in de Mini Pickup. En dan zijn we er nog lang niet. Al deze componenten zorgen er alleen maar voor dat het geluid wordt versterkt, omgezet en gefilterd waarna het richting de 3 subwoofers van 30 cm per stuk (TS-3001D4), de 3-weg luidsprekers voorin en de vele losse speakers en tweeters wordt gestuurd. We mogen aannemen dat de geluidskwaliteit van een zeer hoog niveau is. Bovendien zorgt de hoofdunit AVH-P4000DVD ervoor dat het mogelijk is om te navigeren, een DVD te kijken of gewoon naar een CD te luisteren. Een losse iPod is via de unit te bedienen.

One-off

Het is jammer dat deze Mini Pickup slechts een one-off is. De auto zou uitermate geschikt zijn op bijvoorbeeld een feestje in de open lucht. Neem de afdekkap van de laadruimte eraf, draai het volume flink open en de muziek doet de rest.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer