Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Presentatie Mini Moke

Presentatie: Mini Moke

Hij bestaat opnieuw

22.10.2013

Net als de Citroën Mehari is de uitgeklede Mini Moke èèn van de coolste auto's op de planeet. Punt. Het is dan ook bijzonder verheugend nieuws dat een Australisch bedrijf hem opnieuw produceert, in opdracht van Moke International.

Tot zijn essentie herleid, de 'teenslets' onder de automobielen, en misschien is het wel hierdoor dat we hem steeds in verband brengen met vakantie, Saint-Tropez, witte stranden,... We dwalen af.

Gallerij: Presentatie Mini MokeDe nieuwe eigenaar van Mini – BMW – heeft intussen al plannen met zowat elk naam die achter Mini geplakt stond, maar niet de Mini Moke. En dus kan het Australisch initiatief.

De Aussies hebben de Moke wat gemoderniseerd. De tweezitter (een achterbank is een optie) krijgt een 1.0 benzine met 50 pk, die de Moke aan 110 km/u helpt. De remmen zijn intussen schijfremmen geworden. Hij kreeg gordels en zelfs een passagiersairbag.

Dat is dan leuk voor de Australiërs, maar wat hebben wij daaraan? Na Australië wordt hij in Thailand, de Seychellen en Mauritius gebracht, en vanaf de tweede helft van 2014 is ook een lancering in Europa gepland. De prijs is nog niet bekend. Er is ook een elektrische versie voorzien, die tot 120 km ver moet kunnen. (sp-x)

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.