Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Land Rover LRX conceptcar – Uitgelekt: Land Rover LRX concept

Land Rover presenteert volgende maand in Detroit de LRX conceptcar. De futuristisch ogende kruising tussen een SUV en een Coupé moet één van de grote primeurs in Detroit vormen. Maar helaas voor Land Rover zijn de foto´s inclusief beperkte informatie van de LRX inmiddels op internet beland.

Het is al enige tijd bekend dat Land Rover met een compact model op de markt zal komen. De driedeurs SUV vormt een kruising tussen een klassieke Land Rover en een coupé. Uiteraard springt de fabrikant daarmee in op de heersende trend van steeds sportiever wordende SUV´s. De LRX geeft ons een concreet voorproefje van het model dat Land Rover in 2009 op de markt zal brengen. En dat belooft een spannende SUV te worden!

High-tech interieur

Qua afmetingen is het nieuwe model kleiner dan de Freelander. De conceptcar meet een lengte van 4,35 en een hoogte van 1,55 m. De twee grote portieren bieden ruime toegang tot het vierpersoons interieur. De 2+2 stoelopstelling in de conceptcar zal vermoedelijk ook door worden vertaald naar het productiemodel. Binnenin baden de inzittenden in luxe. Het vele leer en aluminium geeft enerzijds een gevoel van luxe en anderzijds van sportiviteit. Wat extra bijdraagt aan de sportieve sfeer is de rode interieurverlichting. De versnellingspook is opvallend hoog gepositioneerd en het dashboard is opgebouwd uit diverse schermpjes. Een groot glazen dak zorgt voor veel licht in het interieur.

Presentatie in Detroit

Het is onbekend wat voor motor er in het vooronder ligt. Reken op een krachtige V8 benzinemotor of mogelijk zelfs een hybride-aandrijflijn. Land Rover zal dit model immers ook als hybride op de markt gaan brengen. In januari weten we meer details tijdens de officiële presentatie van de LRX conceptcar in Detroit.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer