Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Jeep Cherokee – Cherokee keert terug

Jeep brengt de Cherokee-naam terug, nu in een nieuwe middenklasse 4x4 waarmee het merk de BMW X3, Audi Q5 en Hyundai Santa Fe concurrentie wil aandoen. Hij wordt voorgesteld op het Autosalon van New York.

Spectaculair design is wel het minste wat je kan zeggen van de nieuwe Cherokee, waarvan Jeep benadrukt dat hij zowel op asfalt als in het veld wat te bieden heeft. Jeep maakt onderdeel uit van Chrysler, dat zelf in Fiat-handen verkeert. En eigenlijk dankzij zijn goede verkoopsresultaten de Fiat-autobranche rechthoudt momenteel. Geen wonder dus dat de Cherokee vooral op de Verenigde Staten geïnspireerd lijkt.

Negentraps automaat

Zo is er momenteel alleen sprake van twee benzinemotoren in de Cherokee, een 2.4 viercilinder met 184 pk en een nieuwe 3.2 V6 met 271 pk. Over diesels, onmisbaar in Europa, wordt nog met geen woord gerept. Wel dat de benzinemotoren heel wat zuiniger zijn geworden, onder meer dankzij de negentraps automatische versnellingsbak. Voor de vierwielaandrijving opteert Jeep voor het eerst voor de keuzemogelijkheid om de achteras te ontkoppelen, wat op asfalt leidt tot een lager verbruik. Dit gebeurt automatisch, zonder inbreng van de bestuurder. In het terrein beschikt de Cherokee dan weer over een heel arsenaal aan hulpmiddelen.

Door gebruik te maken van led-lichten heeft Jeep de voorkant beperkt kunnen houden. Het merk wijst trouwens op de algemene zorg voor de aerodynamische kwaliteiten van het koetswerk. Het interieur legt meer de nadruk op luxe en met onder meer een noodstop assistent die ingrijpt bij een naderende botsing beschikt hij over de jongste veiligheidssnufjes. De Cherokee debuteert eerst over de plas, over zijn Europese carrière is nog niets bekend.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Jeep

Klik hier en zoek uw occasie Jeep Cherokee tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Jeep Cherokee, en een selectie van tweedehandse Jeep’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer