Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Hyundai HED-6 Concept – HED-6 Concept in Genève

Op de Autosalon van Genève onthult Hyundai deze HED-6 Conceptcar. De auto geeft ons een voorproefje van het design van Hyundai’s nieuwe compacte SUV’s. Concreet gesteld; dit is een voorbode van de nieuwe Tucson.

Hyundai werkt momenteel volop aan de ontwikkeling van de compleet nieuwe Tucson. De uitermate succesvolle compacte SUV van de Koreanen wordt dit jaar vervangen door een compleet nieuw model. Bij het verspreiden van deze eerste computertekening van de HED-6 Concept liet Hyundai weten dat het een voorproefje is van het design van Hyundai's nieuwe compacte SUV's. En dus ook van de nieuwe Tucson. Vergelijken we de spyshots van de Tucson met deze computertekening dan zien we wat overeenkomsten. Genoeg om te kunnen stellen dat de nieuwe Tucson hier in conceptvorm staat.

Prominente rol De conceptcar zal in Genève een prominente positie innemen op de Hyundai-stand. Gespoten in een speciale ijsblauwe kleur en voorzien van 21 inch lichtmetalen wielen en LED-dagrijverlichting zal het model zeker opvallen. Niet zichtbaar is dat er onder de motorkap een nagelnieuwe 1.6 liter turbomotor met 175 pk ligt. In Genève zal Hyundai de auto officieel onthullen. Daar presenteert het merk ook de 3-deurs versie van de i20 en een i30 voorzien van start-/stoptechniek. De afgelopen jaren presenteerde Hyundai al vaker HED-conceptcars. Het meest recent was de HED-5 die vorig jaar in Genève stond.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer