Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Ford Kuga – Nieuwe compacte SUV

Ford presenteert de Ford Kuga, een nieuwe compacte SUV speciaal voor de Europese markt. De Kuga moet het op gaan nemen tegen onder meer de Volkswagen Tiguan. Op de IAA in Frankfurt zal Ford een preview van de productieversie tonen.

Officieel zal de Ford Kuga in het voorjaar van 2008 op de markt verschijnen. Op de Autosalon van Parijs presenteerde Ford in het najaar van 2006 de conceptcar Iosis X. Destijds al liet Ford weten dat deze conceptcar een voorbode zou zijn voor een nieuwe compacte SUV die specifiek voor de Europese consument ontwikkeld werd. Met het vrijgegeven van deze eerste officiële designtekeningen geeft Ford ons alvast een voorproefje van wat ons te wachten staat.

Realistische conceptcar

In september zal de Kuga tijdens de IAA in Frankfurt worden gepresenteerd. Net als bij de Mondeo betreft het hier nog niet het definitieve productiemodel, maar een conceptcar die duidelijk aangeeft hoe het model eruit zal komen te zien. Het uiteindelijke productiemodel zal slechts in detail afwijken. Het ´Kinetic Design´ zoals dat met de S-Max en Mondeo is ingezet zal ook in de Kuga duidelijk naar voren komen. Ford claimt daarmee dat de compacte SUV sterk af zal wijken van de modellen zoals die de afgelopen jaren zijn gepresenteerd.

Rij-eigenschappen van hoog niveau

Ford claimt uitstekende rij-eigenschappen, zowel on- als offroad. Als we kijken naar de prestatie die Ford met de S-Max heeft geleverd dan betekent dat veel voor de Kuga. Met de S-Max bewees Ford namelijk dat een MPV wel degelijk dynamisch kan rijden. Dat zal Ford met de Kuga wederom gaan doen. Begin 2008 zal de productie in het Duitse Saarlouis van start gaan. In het voorjaar komt de Kuga bij de dealers te staan. Grootste concurrent is uiteraard de Volkswagen Tiguan.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer