Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Ford Kuga – Gloednieuw

Ford heeft de eerste foto’s van de Ford Kuga vrijgegeven. De nieuwste telg van het merk moet het opnemen tegen de hevige concurrentie in het SUV segment. Voornaamste concurrent van de Kuga is de eveneens gloednieuwe Volkswagen Tiguan.

Het is duidelijk te zien dat Ford voor de Kuga de nieuwe designtaal van het merk weer gebruikt heeft. De Kinetic-designtaal die ook in bijvoorbeeld de nieuwe Mondeo de toon voert is hier duidelijk te zien. De scherpe lijnen en agressieve neus maken van de Kuga een sportief gelijnde SUV. De overeenkomsten met de Iosis X-Concept van vorig jaar zijn duidelijk te zien, al is de Kuga eigenlijk een compleet ander model.

7 inch beeldscherm

Binnenin de Kuga zien we een dashboard dat veel weg heeft van de recent gefacelifte C-Max. Het instrumentarium is alleen een stukje sportiever gemaakt, dit door middel van twee grote diepliggende klokken. Aluminium look accenten op het dashboard maken de sportieve sfeer compleet. Op het grote 7 inch scherm kunnen ook de beelden van de achteruitrijcamera getoond worden.

Begin 2008 bij de dealers

Veel over de techniek laat Ford niet los. Al melden ze wel even kort dat in ieder geval de 2.0 TDCi in de Kuga geleverd gaat worden. Deze dieselmotor met 136 pk en 320 Nm gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak lijkt ook de ideale combinatie voor een dergelijk type auto. Meer informatie over de beschikbare motoren volgt vlak voor de marktintroductie in begin 2008.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer