Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Ford Focus RS – Teaser bevestigd zijn komst

Het is eindelijk officieel: Ford komt met een nieuwe Focus RS. Na vele geruchten en officiële berichten dat er geen Focus RS zou komen heeft Ford nu eindelijk officieel bekend gemaakt dat het model er wel degelijk zal komen. In 2009 staat de nieuwe Focus RS bij de dealers.

Ford geeft met de komst van de Focus RS eindelijk weer een vervolg aan de legendarische Escort RS Cosworth en de vorige generatie van de Focus RS. Het model zal gebaseerd zijn op de vernieuwde Focus ST, maar zijn looks doen geen twijfel bestaan over het potentieel. De eerste officiële foto die Ford heeft vrijgegeven laat ons een lekker dik front zien. De motorkap is voorzien van luchtinlaten en ook in de voorbumper zijn grote luchtinlaten waar te nemen.

280 pk vijfcilinder

Om het op te nemen tegen zijn concurrenten (onder andere de Volkswagen Golf R32, Subaru Impreza WRX STi en Audi S3) zal de Focus RS beschikken over een doorontwikkelde versie van de 2.5 liter vijfcilinder turbomotor. De motor levert niet minder dan 280 pk aan vermogen en moet het daarmee mogelijk maken om in ongeveer vijf seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. Uiteraard zal de techniek geheel worden aangepast op dit potentieel. Met een sportiever onderstel, een gewijzigde bodykit en krachtiger remmen zal de Focus RS op zijn taken zijn berekend.

Conceptcar in 2008

In 2008 zal Ford een conceptcar presenteren die ons alvast op moet warmen voor de komst van de Focus RS. Het model staat in 2009 bij de dealers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer